Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Industria farma pregătește noi vaccinuri împotriva Covid-19. Serul cu nanoparticule, cel mai revoluționar dintre ele

Publicat

Un nou vaccin împotriva Covid-19 a fost aprobat în SUA. Acesta folosește o tehnică mai clasică decât ARN mesager și este recomandat adulților.

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a aprobat miercuri vaccinul Novavax împotriva COVID-19 pentru adulţii de 18 ani şi peste această vârstă, oferind o opţiune suplimentară de vaccinare în SUA, în speranţa de a-i convinge pe cei reticenţi, relatează AFP.

Vaccinul produs de această companie americană este deja disponibil în alte câteva zeci de ţări, potrivit Agerpres.

În Statele Unite, în schimb, erau autorizate doar trei vaccinuri anti-Covid: cele cu ARN mesager de la Pfizer şi Moderna şi cel de la Johnson &Johnson. Dar accesul la acesta din urmă a fost limitat din cauza riscului crescut de tromboze grave.

Autorizarea de urgenţă a vaccinului Novavax „le va oferi adulţilor americani care nu au făcut încă un vaccin împotriva COVID-19 o altă opţiune”, a afirmat directorul FDA Robert Califf, potrivit unui comunicat.

Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnică mai clasică decât ARN-ul mesager, care a fost ţinta multor teorii ale conspiraţiei, deşi s-a dovedit a fi foarte sigur.

Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului care declanşează un răspuns imunitar, similar celui al vaccinurilor împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei.

Vaccinul cu nanoparticule de la opt tulpini de coronavirus

Cercetătorii au dezvoltat recent un nou vaccin care ar putea proteja atât împotriva variantelor SARS-CoV-2, cât și împotriva altor coronavirusuri din aceeași familie care ar putea provoca focare în viitor, scrie ziare.com

Se numește ”Mosaic-8”, iar experții spun că ”ar putea schimba jocul deoarece nu seamănă cu nimic din ceea ce am văzut până acum”. Deocamdată se află în studii foarte incipiente de testare, însă faza 1 de testare pe oameni ar putea începe în acest an, conform nbcbayarea.com.

În acest moment se fac studii pe șoareci și primate de laborator. După administrarea serului s-a descoperit că acesta a conferit protecție împotriva bolilor severe datorate variantelor SARS-CoV-2 și SARS-CoV-1.

Cercetarea a fost publicată pe 5 iulie într-o lucrare din revista Science . Studiul a fost condus de cercetători din laboratorul Pamela Bjorkman de la Caltech, profesor de biologie și bioinginerie David Baltimore.

Mosaic-8 folosește fragmente de nanoparticule din opt tulpini de coronavirus, inclusiv COVID-19, ceea ce înseamnă că ar putea proteja de viitoare variante și tulpini noi,

sursa: Agerpres, sursa foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax