Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Un nou val de disponibilizări la Poşta Română. Oficiul Judeţean Alba nu va fi afectat

Publicat

Poșta din Alba scapă deocamdată de restructurări. Singura măsură luată la nivel judetean rămâne intrarea în concediu fără plată a fiecărui angajat, timp de două zile, pe parcursul a 6 luni, pentru limitarea cheltuielilor. La nivel naţional, compania a anunţat noi disponibilizări şi închideri de subunităţi.

După cum a declarat directorul operaţional la Oficiul Judeţean de Poștă Alba, Nicolae Albu, în județul nostru nu vor fi, cel puţin deocamdată, disponibilizări. Cu toate că la nivel național s-a anunțat reducerea unui număr mare de personal, la Alba nu s-a primit nicio decizie oficială. Astfel, cei 700 de angajați ai Poștei Române din Alba vor rămâne deocamdată pe posturi.

Nicolae Albu a precizat că, în special în zona montană, nu se vor putea face disponibilizări, având în vedere relieful județului, foarte variat. În multe zone montane din județ, satele sunt întinse pe  zeci de kilometri, iar un factor poștal este nevoit să parcurgă multi kilometri zilnic pentru a împărți corespondența, având în vedere că există un număr mai mic de funcţionari ai Poştei in aceste zone, cei mai mulți fiind la orașe.

La nivel naţional, directorul general al companiei, Daniel Neagoe,a afirmat ca Poșta Română va disponibiliza 1.400 de angajați, ca urmare a desfiinţării a 450 de unităţi, din reţeaua de 6.100 de oficii. În prezent, compania are circa 35.000 de salariaţi, din care peste 11.000 sunt factori poștali, 402 sunt subunităţi şi 47 sunt oficii poştale. Totodată, în următoarele luni, șapte dintre cele 11 sucursale ale Poștei vor fi desființate. Astfel, vor dispărea 146 de funcții de conducere și se vor face economii lunare de aproximativ 110.000 de lei pe lună (26.000 de euro). Reducerea numărului de salariaţi este determinată de nevoia de diminuare a pierderilor companiei și de revenire a acesteia pe profit. Reprezentanţii Poştei Române au precizat că se va încerca redistribuirea personalului vizat de restructurări către societatea bancară şi cea de asigurări pe care aceasta intenţionează să le înfiinţeze.

Anul trecut, pierderile Poștei Române au fost de 29 milioane de euro, în timp ce afacerile companiei au fost de 327 milioane de euro. Pe de altă parte, pentru acest an, conducerea Poștei Române și-a prevăzut venituri totale de 1,51 miliarde de lei (358 mil. euro) si un profit brut de 2,34 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax