Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou val de frig vine peste Romania. Episod de iarna în aprilie. Temperaturi sub 10 grade, ploi și ninsori la munte

Publicat

vine frigul toamna vremea meteo ploaie frig

Începutul lunii aprilie aduce temperaturi foarte scăzute și neobișnuite pentru acesta perioadă a anului, anunță meteorologii. Primele semne ale răcirii la început de primăvara vor apărea de marți, 4 martie. 

Însă din a doua jumătate a lunii, vremea se va încălzi simțitor. 

Potrivit meteoradar.ro, la începutul săptămânii viitoare, o răcire neobișnuit de puternică va afecta România. Temperaturile vor scădea brusc, iar un ciclon meditereanean va aduce precipitații pe arii extinse, inclusiv ninsori moderate și puternice în unele zone.

Faptul care va aduce o răcire neobșinută pentru această perioadă este un un anticiclon extins peste vestul și nordul Europei.

Meteorologii suspectează c acesta  va favoriza pătrunderea unor mase de aer deosebit de reci dinspre partea de nord-est a Europei.

Deși traiectoria exactă a ciclonului nu este cunoscută încă, cele mai mare șanse de ninsoare sunt în nord-est și centru. În prezent, multe modelele de prognoză anticipează și depunerea unui strat destul de consistent de zăpadă în aceste regiuni, deși ulterior acesta se va topi repede, datorită temperaturilor ridicate.

Cum va fi prima săptămână din aprilie

Prima săptămână din aprilie va fi foarte rece în toată țara, cu maxime care în multe zile nu vor depăși nici 5 – 10 grade, și minime negative, care pot scădea sub -5 grade. În lipsa unor măsuri de protecție, aceste înghețuri pot produce pagube serioase în livezi.

Cu toată că va fi frig, există și o veste bună pentru agricultură: sunt prognozate precipitații mai însemnate cantitativ, de până la 20 – 40 l/mp, inclusiv în regiunile afectate în prezent de secetă.

În preajma Floriilor este posibil ca vremea să se încălzească ușor, iar maximele să depășească din nou 14 – 16 grade.

Însă meteorologii nu exclud ca perioada rece să se extindă, iar săptămâna dinaintea Paștelui să fie mai rece decât de obicei, mai notează cei de la meteoradar.ro.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax