Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou val de ger și ninsori. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Publicat

vremea in romania pana de craciun

Urmează un nou val de vreme severă, cu ger și ninsori. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță scăderea temperaturilor.

Vremea se răcește din acest weekend. Vor fi minime negative, până la -10 grade Celsius sau până la -15 grade Celsius.

Până atunci, va fi o vreme mai caldă decât de obicei.

”În ziua de joi vom conta pe o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru că maximele vor varia între 4 până la 15 grade Celsius. Cu 10 grade mai ridicate decât perioada în care ne aflăm.

În București vom avea o maximă de 11 grade Celsius”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Antena 3.

Vremea se răcește de vineri

Vremea începe să se răcească de vineri.

”De vineri, vremea se va răci, la început în jumătatea de nord a țării, acolo unde valorile de temperaturi nu vor mai depăși 3,4,5 grade Celsius, la nivelul maximelor.

În sud și în sud-est vor mai fi posibile valori de peste 11-12 grade Celsius. Inclusiv în capitală vorbim de o maximă posibilă de 13 grade Celsius.

În partea de sud, sud-est, vineri, vor mai fi valori specifice cu mult a peste ceea ce ar fi specific datei din calendar.

De sâmbătă răcirea va fi de interes în toată țara, chiar accentuat în partea de sud și sud-est a țării. La scara întregii țări, valorile de temperatură vor scădea între -4, până la 4,5 grade, la nivelul maximelor.

În depresiuni vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade Celsius, până la -1 grad pe litoral”, a spus Mateescu.

Unde va ninge

Răcirea vine la pachet cu transformarea precipitațiilor la început sub formă de ploaie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, lapoviță și ninsoare.

”La munte vor predomina ninsorile, local se va depune strat consistent de zăpadă, iar pe creste, vitezele vântului la rafală vor fi de 70, 80 km/h.

Și în București ne așteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm la începutul nopții precipitații sub formă de ploaie, după care lapoviță și ninsoare.

Duminică în București maxima va fi de 1, 2 grade Celsius, iar minimele vor fi coborâte și la începutul săptămânii viitoare. Valori apropiate de pragul de ger”, a menționat șefa ANM.

În Alba, sunt anunțate ninsori și la altitudini mai joase, pentru ziua de vineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax