Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou VIRUS amenință animalele din România. Pesta micilor rumegători a ajuns la granița țării

Publicat

Pesta micilor rumegători este noul care virus ar putea ucide animalele din România. Deși Ravagiile făcute de pesta porcină încă sunt vizibile, și animalele sunt sacrificate o nouă boală care omoară caprele şi oile a ajuns deja la graniţele ţării noastre. Malaria care omoară oile și caprele deja a ajuns în Bulgaria, iar autorităţile române spun că au luat deja primele măsuri de prevenţie. Transporturile de oi şi capre sunt atent monitorizate şi controlate. Între timp, oamenii care trăiesc din oierit sunt îngroziţi de ideea că ar putea rămâne fără animale.

Virusul se transmite, în special, de la animal la animal prin contact direct cu acesta. Faţă de virusul pestei porcine africane, el rezistă foarte puţin timp în mediul extern.

Există vaccin pentru el, dar în momentul de faţă situaţia se prezintă astfel: avem pesta micilor rumegătoare în două localităţi de la graniţa Bulgariei cu Turcia.  a declarat Rareş Hăbeanu, purtător de cuvânt ANSVSA.

Autorităţile sunt în alertă după cele două focare din Bulgaria.

Cei de la ANSVSA spun că au luat deja primele măsuri. Transportul de oi şi capre este monitorizat cu atenţie în tot ceea ce priveşte comerţul intracomunitar cu Bulgaria. Mai mult, s-au intensificat controalele şi în trafic, dar şi la graniţa cu Bulgaria.

sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax