Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un număr de 102 de absolvenţi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, admişi în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal din ţară

Publicat

elevi

Absolvenţii Colegiului Militar Liceal „ Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt pe primele locuri la academiile şi şcolile de maiştri din cadrul categoriilor de forţe ale Armatei. Din totalul de 120 de elevi care şi-au finalizat studiile liceale la în cadrul colegiului militar, doar 111, respectiv 26 de fete şi 85 de băieţi, au ales să continue cariera militară. Dintre aceştia, 102 de tineri au reuşit să obţină calificativul „Admis MApN”, situându-se pe locul I între colegiile militare la admiterea în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal din ţară.

O nouă etapă de viaţă începe pentru 80 de băieţi şi 22 de fete, care au fost admişi în colegiile şi academiile militare, în urma admiterii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, Daniela Filimon, începutul lunii septembrie a adus veşti bune unitatea de învăţământ unde, în această săptămână s-a desfăşurat şedinţa de analiză privind rezultatele obţinute de absolvenţii promoţiei 2013 la examenele de bacalaureat şi admitere în academiile şi şcolile de maiştri din cadrul categoriilor de forţe ale Armatei, la care au participat toţi cei implicaţi în procesul de învăţământ din cadrul colegiului.

Pentru al 16-lea an consecutiv, absolvenţi ai unităţii de învăţământ militar au fost admişi la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, în număr de 33, 11 fete şi 22 de băieţi, la Academia Navală „Alexandru cel Bătrân” Constanţa, 12 băieţi şi tot acelaşi număr de candidaţi au intrat şi la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov. Academia Tehnică Militară Bucureşti a admis 8 fete şi 19 băieţi, absolvenţi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, iar la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Piteşti (Forţele de Terestre) vor începe studiile 14 băieţi şi 2 fete. La Institutul de Medicină Militară doar doi candidaţi au fost admişi, o fată şi un băiat.

Vezi AICI lista elevilor admişi în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal din ţară.

Comandantul colegiului, colonelul Marcel Domşa, a transmis că rezultatele examenului de bacalaureat şi cele de admitere în învăţământul militar superior şi postliceal sunt cele care încununează efortul fiecărei generaţii de elevi şi al celor care îi pregătesc şi îi educă în spiritul reuşitei în cariera pe care au ales-o. „Dacă examenul de bacalaureat, cu promovabilitate 100% a avut un mare ecou la nivel naţional, cel de admitere a fost pe măsura muncii celor implicaţi şi a aşteptărilor noastre, procentul de 91,89% dovedeşte că managementul participativ adoptat de către Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” a fost unul eficient”, a spus comandantul colegiului.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax