Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un ONG din Alba Iulia, premiat la Gala Societății Civile, pentru un proiect care combate miturile perioadei comuniste

Publicat

forum apulum

Asociația ”Forum Apulum” din Alba Iulia a câștigat locul al II-lea la categoria Proiecte pentru tineret, în cadrul Galei Societății Civile, ediția a XVII-a, care a avut loc luni în București. 

ONG-ul din Alba Iulia a participat în competiție cu proiectul ”Partidul te vrea tuns – Ghidul ilustrat al comunismului românesc”.

”Partidul te vrea tuns – Ghidul ilustrat al comunismului românesc” este un ghid realizat de către membrii asociației, prin care doresc să combată miturile care încă circulă despre perioada comunistă din România şi propun discuții și proiecții variate, centrate pe minciuna și violența prin care regimul a fost impus și susținut mai bine de 40 de ani. 

Ghidul este bazat pe ilustrații realizate pro-bono de artiști români, iar textul este sintetizat de echipa asociației și verificat de profesori de istorie și specialiști.

Pe locul al III-lea s-a clasat Fundația Noi Orizonturi, cu proiectul ”GreenIMPACT, educație pentru viitorul satului românesc”  iar primul loc al categoriei a fost adjudecat de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică cu proiectul ”Debate as an Educational Tool”.

Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

sursă foto: Facebook – Forum Apulum

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax