Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un pădurar din Alba, condamnat după ce a pus un bărbat să taie ilegal mai mulți copaci. Ce pedeapsă i-au dat judecătorii din Blaj

Publicat

Un pădurar din Alba a fost condamnat după ce a pus un bărbat să taie ilegal mai mulți copaci. Magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe bărbat în data de 24 mai 2024. 

Motivarea instanței a fost făcută publică pe portalul CSM, rejust.ro.

Faptele pentru care pădurarul a fost condamnat au avut loc în în zilele de 24 și 25 august 2021. Atunci pădurarul l-a pus pe bărbat să taie 11 arbori. Cel care a fost pus să taie copacii nu știa că va comite o infracțiune. Drept urmare anchetatorii și-au îndreptat atenția către pădurar.

Prejudiciul cauzat de pădurar a fost de 22.443,4 lei fără TVA.

Ce au reținut procurorii

Prin actul de sesizare, ”s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în zilele de 24.08.2021 și 25.08.2021, având calitatea de pădurar la Ocolul Silvic, l-a determinat pe martorul (…), să taie fără drept de pe picior, 11 arbori, reprezentând 30,807 metri cubi de masă lemnoasă, din fondul forestier național, cantonul silvic 2, UPV Veseuș parcela U.A.75, pădure proprietatea martorului (…).

Prejudiciul total cauzat prin tăierea celor 11 arbori fiind de 22.443,4 lei fără TVA (compus din valoarea materialului lemnos 13.202 lei fără TVA și valoarea funcțiilor pădurii nerealizate 9.241,4 lei fără TVA) de cel puţin 20 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei, acela de 164 de lei, fără T.V.A. stabilit prin legea nr.265/2017 pentru aprobarea ordonanţei de guvern nr.9/2017”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa dată de Judecătoria Alba Iulia

Pentru fapta sa, pădurarul din Bucerdrea Grânoasă, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de „tăierea fără drept de arbori”.

Judecătorii au dispus ca pedeapsa să fie cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax