Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un parlamentar PSD vrea VOT OBLIGATORIU pentru toți românii. Cine lipsește, plătește 1000 lei amendă. Ce spune partidul

Publicat

Un deputat  PSD are o inițiativa legislativă prin care toți românii cu drept de vot să participe, obligatoriu, la alegeri. Această lege privind votul obligatoriu este prioritară și va analizată și supusă aprobării în actuala sesiune parlamentară. Cei de la PSD doresc ca românii care nu merg la vot să fie sancţionaţi cu amendă care se ridică până la 1.000 de lei pentru neparticipare la vot. Senatorul Dan Șova, însă, nu este de aceeași părere și susține că votul obligatoriu nu a fost discutat în PSD.

Deputatul PSD a declarat că inițiativa este depusă la birourile Camerei Deputaților și Senatului încă din luna iunie și că va intra în curând în dezbaterea comisiilor de specialitate.

„Pe lângă priotăţile Guvernului, care înseamnă amnistia fiscală şi ordonanţa privind aleşii locali, am drept ţintă în această perioadă această propunere legislativă de introducere a votului obligatoriu. Este important să le văd în dezbatere şi m-aş bucura enorm să le văd trecute prin votul Parlamentului şi ajunse la promulgare. Asta cu atât mai mult cu cât cei de la Alianţa Creştin Liberală vor să depună o iniţiativă legislativă cu privire la votul prin corespondenţă, iar cele două legi s-ar completa”, a afirmat deputatul PSD.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt PSD, Dan Șova susține că votul obligatoriu nu a fost discutat în PSD și totodată, nu este susținut de partid.

„Am vazut informatiile aparute în media cu privire la iniţiativa unui parlamentar PSD, în sensul introducerii votului obligatoriu. Parlamentarii au dreptul individual de a promova sau propune proiectele pe care le cred utile. Vă pot spune însă că iniţiativa este una personală. Propunerea privind introducerea votului obligatoriu nu a fost discutată în PSD, iar partidul nu susţine o astfel de propunere”, a declarat Dan Șova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. lupu sur

    luni, 01.09.2014 at 21:33

    Pe cei din strainatate cum ii amendeaza? Mai ales pe cei de la Paris.

  2. Zeul Anonim

    luni, 01.09.2014 at 23:49

    da pe cine sa votez ? mancaiar cancerul de hoti !

  3. chow chow

    miercuri, 03.09.2014 at 11:14

    Vot obligatotiriu? Amenda pentru cei care nu-si exercita votul? Mai nesimtitule pentru voi ce amenda trebuie aplicata daca nu face-ti ce trebuie pentru tara asta?…Pe cine crezi ca mai minti atat?…nu ti-e rusine obrazului , tu nu ai parinti?…nu ti rusine cu educatia asta care ti-a dat-o….nesimtiule……………….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax