Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins cererea acestora, iar sentința de la instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia a rămas definitivă.

Ce au reținut procurorii în rechizitoriu

Cei doi au profitat de minora care se afla într-o situație delicată și au obligat-o să se prostitueze la o pensiune din Alba Iulia, dar și în zona șoselei de centură a orașului.

În timp ce femeia o supraveghea pe fata, bărbatul îi căuta clienți.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat și o femeie au obligat o minoră să se prostitueze pe șoseaua de centură din Alba Iulia. Vor sta mulți ani după gratii

În data de 5 iulie 2023 cei doi au fost condamnați la închisoare cu executare. Recent motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Prostituție pe centura din Alba Iulia și gara din Bărăbanț

Potrivit motivării instanței, în fapt, ”în perioada iunie-iulie 2017, inculpaţii au determinat-o prin constrângere pe minora , să practice prostituţia în mai multe locaţii de pe raza Alba Iulia, i-au înlesnit practicarea prostituţiei prin asigurarea protecţiei şi găsirea de clienţi şi locaţii şi au obţinut foloase patrimoniale în urma acestei activităţi.

Astfel, profitând de faptul că minora nu avea unde să locuiască şi nicio sursă de venit, inculpaţii i-au permis să rămână în locuinţa lor şi au determinat-o să practice prostituţia pentru a obţine bani.

În perioada cât persoana vătămată a locuit alături de cei doi inculpaţi, inculpatul a lovit-o cu palma peste faţă pe minoră pentru a o determina să continue activitatea de prostituţie.

Banii erau luați de către cei doi

Probele administrate în cauză relevă că toate sumele de bani obţinute de minoră în urma practicării prostituţiei au fost predate inculpatului, care îi asigura protecţia, în special, în gara din Bărăbanţ şi pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, iar aceste sume de bani au fost utilizate pentru a asigura traiul zilnic inculpaţilor, minorei şi celor trei copii ai inculpatei, precum şi pentru achitarea cazării la un motel unde minora era obligată să se prostitueze”, se arată în motivarea instanței.

În timpul anchetei, cei doi au încercat să o contacteze pe victimă să nu facă declarații în fața anchetatorilor, însă fata nu a fost de acord.

După ce procurorii i-au trimis în judecată, dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, unde magistrații i-au găsit vinovați.

Cât vor sta cei doi după gratii

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul celor doi. Drept urmare, pedeapsa de la instanța de fond a devenit definitivă.

Pentru faptele lor, bărbatul, a primit o pedeapsă de 5 ani și 3 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. El mai avea și alte condamnări la activ.

Femeia, a fost condamnată la pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare cu executare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Victima, care a devenit majoră între timp, nu a avut pretenții civile față de cei doi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax