Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un polițist din Aiud, târât aproape 15 metri cu o mașină condusă de un șofer beat. Pedeapsa primită de bărbat, pentru ultraj

Publicat

politie noaptea

Un caz de ultraj și conducere sub influența alcoolului a fost detaliat de magistrații Judecătoriei Aiud, într-un dosar finalizat recent. Un bărbat de 30 de ani, din Aiud, a fost condamnat pentru ultraj și conducere sub influența alcoolului.

Decizia instanței a venit în data de 5 ianuarie 2024. Fapta pentru care acesta a ajuns în fața instanței de judecată a avut loc în noaptea de 5 septembrie 2022.

Ce s-a întâmplat

În noaptea respectivă, șoferul în cauză a băut mai multe beri acasă, dar și la un bar din Aiud. Fapta s-a petrecut când s-a urcat în autoutiltiara sa și a plecat de la bar spre casă.

Momentul este descris de polițistul care l-a oprit, dar și de alți martori, în motivarea instanței.

În jurul orei 02.00, polițistul i-a făcut semn șoferului să încetinească. Șoferul a oprit, însă nu a vrut să își prezinte documentele și mai mult de atât i-a spus polițistului că va pleca de la fața locului.

Când a pornit motorul, șoferul a tras de volan, l-a prins pe polițist de mână și a călcat pedala de accelerație. Mai pe scurt l-a târât pe polițist pe asfalt până i-a dat drumul.

Momentul este descris de polițist când a fost audiat ca persoană vătămată.

”i-a cerut conducătorului auto să-i prezinte documentele, însă acesta a refuzat şi a demarat cu autovehiculul de pe loc, moment în care a deschis portiera autoutilitarei pentru a-l împiedica să plece, iar atunci conducătorul auto a tras brusc de volan, l-a prins de mână şi l-a târât pe o distanţă de aproximativ 15 metri, după care a căzut şi autovehiculul şi-a continuat deplasarea”, se arată în mărturia polițistului.

Șoferul în cauză a spus că a făcut acest gest deoarece știa că este beat și că a făcut acest lucru din cauza emoției și a stării de frică.

Cum a fost prins

După ce a reușit să scape, polițistul s-a întors la mașina de poliție și a plecat în urmărirea șoferului. L-a urmarit pe acesta pe mai multe străzi, până când a reușit să îl oprească.

Polițistul a reușit să îl coboare pe șofer din mașină, să îl legitimeze și să îl testeze cu aparatul etilotest. Aparat care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce pedeapsă a primit șoferul

Pentru fapta de ultraj magistrații l-au găsit vinovat și condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare, iar pentru conducere sub influența alcoolului la 4000 de lei amendă penală.

De asemenea a mai fost obligat la 60 de zile de lucru în folosul comunității. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax