Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un polițist din Alba a dat în judecată IPJ, după ce colegii săi de la rutieră i-au luat permisul. Ce s-a întâmplat

Publicat

sediu ipj

Un polițist de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a dat în judecată instituția la care lucrează, după ce colegii săi de la rutieră i-au luat carnetul pentru 30 de zile și l-au amendat deoarece acesta a făcut o depășire pe linie continuă, pe o porțiune de drum între Alba Iulia și Teiuș. 

În timpul procesului, polițistul a venit în fața judecătorilor cu o serie de explicații, dar magistrații Judecătoriei Aiud, după ce au audiat un martor, nu au acceptat versiunea polițistului.

Mai mult de atât, au subliniat faptul că ”profesia acestuia ar trebui să îl responsabilizeze și să dea dovadă de exemplu în rândul comunității, întrucât asemenea fapte sunt de natură a afecta întreaga imagine a structurilor în care activează”, se arată în motivarea instanței.

O primă decizie a venit în data de 13 mai 2021, iar motivarea a fost făcută publică în urmă cu câteva zile.

Ce s-a întâmplat

Polițiștii i-au luat carnetul și l-au amendat pentru că a depășit o mașină marca Skoda, pe un drum semnalizat cu ”depășire interzisă”.

La data de 26 ianuarie 2021, polițistul a primit un telefon de la soția sa care era însărcinată și i-a spus că se simte rău. Atunci, în jurul orei 16.00, a plecat pe direcția Alba Iulia – Teiuș, la volanul automobilului BMW.

La un moment dat, deoarece se grăbea, pe DN1, km 394,500 metri ”a efectuat manevra de depășire a unui autocamion, nicidecum al unui autovehicul marca Skoda, așa cum este consemnat în procesul verbal de contravenție la descrierea faptei, după ce s-a asigurat că din direcția opusă nu circulă nici un autovehicul și nu pune în pericol siguranța traficului, însă nu își amintește să fi efectuat depășirea pe linie continuă.

A menționat că, în zona respectivă, este o linie dreaptă de aproximativ 500 m cu o vizibilitate foarte bună, astfel încât o manevră de depășire în condițiile în care ai vizibilitate nu reprezintă un pericol social”, se arată în motivarea instanței, la secțiunea apărarea petentului.

Mai mult de atât, a precizat că are nevoie de carnet pentru a-și exercita funcția de polițist. A menționat că recunoaște pericolul social pe care îl reprezintă manevra de depășire, însă consideră că pedeapsa de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este prea mare, în raport cu gravitatea faptei.

Ce a hotărât instanța

Pentru a clarifica situația, magistrații au audiat un martor, pe șoferul autoturismului Skoda Octavia pe care polițistul l-a depășit.

”Martorul a arătat că, în cursul lunii februarie a acestui an, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Skoda Octavia, a fost oprit de către un echipaj de poliție înainte de intrarea în localitatea Aiud, pe direcția de mers Teiuș-Aiud, întrucât a fost depășit pe linie continuă de către un alt autoturism, marca BMW, cu număr de înmatriculare de Cluj.

Confirmă martorul, fără dubiu, că a fost depășit pe linie continuă, marcajul fiind vizibil, precum și că în zona respectivă există și un scuar care interzicea încălcarea acestuia. Martorul a învederat de asemenea că petentul nu l-a depășit doar pe acesta, ci și un autocamion, recunoscându-și semnătura din cuprinsul procesului verbal de contravenție.

Având în vedere declarația martorului audiat în cauză, instanța urmează a înlătura toate apărările petentului, întrucât aceasta confirmă starea de fapt consemnată în cuprinsul procesului verbal de contravenție”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea de anulare a amenzii de 580 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    marți, 08.06.2021 at 19:35

    Inutil orice comentariu. Realitatea-i ca acest politist minte cu nerusinare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax