Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un polițist din Alba, care a amendat o șoferiță, a uitat să scrie datele de identificare pe procesul verbal. Ce s-a întâmplat

Publicat

O șoferiță a fost amendată de polițiștii rutieri ai IPJ Alba, pentru că a mers cu 24 de kilometri la oră, mai tare, pe un sector de drum unde limita era de 50 de kilometri la oră. 

Însă după ce a primit acasă procesul verbal și l-a citit femeia a observat că la rubricile privitoare la persoana contravenientului, respectiv nume, prenume, CNP, sau adresă, nu era trecut nimic. 

Mai exact toate informațiile lipseau, de pe amenda de 580 de lei.

Drept urmare, femeia a dat în judecată IPJ Alba, iar un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Sebeș. În data de 11 septembrie 2023, magistrații au dat o decizie în acest caz.

În linii mari, femeia în data de 16.09.2022, a fost înregistrată cu radarul că a depășit viteza și polițiștul constatator i-a făcut un proces verbal în valoare de 580 de lei, însă nu a completat toate datele.

Procesul care a ajuns la femeie nu conține nici o dată de identificare.

Ce au spus judecătorii

”Alegațiile intimatului (n.r. IPJ Alba) privitoare la faptul că lipsa acestor date se datorează unei erori a agentului constatator, respectiv neimprimării scrisului acestuia pe cel de-al treilea exemplar al procesului verbal încheiat nu pot fi reținute, în contextul în care agentul constatator avea obligația de a proceda la verificarea procesului verbal înainte de înmânarea acestuia contravenientului.

De asemenea, alegațiile intimatului sunt nefondate în contextul în care pe exemplarul înmânat petentei sunt imprimate restul rubricilor, singura rubrică necompletată fiind cea privitoare la persoana contravenientului.

Din compararea exemplarului depus de către petentă cu cel depus de către intimată nu rezultă alte diferențe între cele două exemplare care să conducă la ideea că ar fi doar o eroare de tehnoredactare.

Compararea acestora relevă o omisiune a agentului constatator în acest sens, omisiune care a fost remediată ulterior de către intimată.

Prin urmare, instanța apreciază că agentul constatator a omis cu desăvârșire să consemneze în cuprinsul actului date privitoare la persoana contravenientului”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații au decis ca procesul verbal este nul și au anulat contravenția femeii.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. unu

    luni, 25.09.2023 at 08:59

    Fara suparare dar 80% din stirile dvs. sunt cu infactori si politisti, ati ajuns ca si revista „Pentru Patrie”.
    Slabi pregatiti

  2. Vasile Vasile

    luni, 25.09.2023 at 09:02

    Polițistul poate fi pensionat Cu una specială.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax