Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un poliţist rutier din Alba a refuzat MITĂ de 2000 de lei de la un şofer care conducea o maşină neînmatriculată. Flagrant DNA

Publicat

bani Un şofer care a condus o maşină neînmatriculată pe DN1, în judeţul Alba a încercat să dea mită 2000 de lei unui poliţist de la Serviciul Rutier şi, în schimb, s-a ales cu flagrant de la DNA şi dosar penal pentru două fapte.

Potrivit unui comunicat DNA, „la data de 29 iunie 2015, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba a fost înregistrat denunţul unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Rutier care a sesizat faptul că, în timp ce se afla în executarea atribuțiilor de serviciu pe DN 1, în judeţul Alba, a constatat comiterea unei infracțiuni la regimul rutier. Astfel, polițistul l-a depistat pe P.P. care a condus un autovehicul neînmatriculat, iar acesta i-a oferit sume de bani pentru a nu dispune măsurile legale, respectiv întocmirea unui dosar penal şi reţinerea permisului de conducere.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea unor alte acte de urmărire penală.

În aceeași zi, P.P. s-a deplasat la sediul I.P.J. Alba unde s-a întâlnit cu denunțătorul în vederea finalizării întocmirii documentației pentru infracțiunea constatată. Cu această ocazie, P.P. i-a oferit polițistului suma de 2000 lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau față de el. Agentul de poliție a refuzat oferta spunându-i că fapta constituie infracțiune, după care făptuitorul a pus banii în buzunar, iar polițistul a finalizat întocmirea actelor pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi în cauză să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar suma de 2000 lei a fost confiscată de la inculpat.

În data de 2 iulie 2015, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul P.P. pentru comiterea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod Penal, urmând ca acordul să fie înaintat instanţei pentru pronunţare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Popescu

    vineri, 03.07.2015 at 16:17

    Cool, respect!

  2. Bibi

    sâmbătă, 04.07.2015 at 00:29

    Avand in vedere acordul de recunoastere o sa iese un maaaaaaaaare fâs…????? acordul su.ii…trebuia bagat la beciul judetean si sa stea acolo ani grei…dar Romanik e tara de milogi, pardon milostivi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax