Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un poștaș din Alba care a luat 17.240 de lei din banii unei pensionare, trimis în judecată pentru delapidare. Cum a procedat

Publicat

Un bărbat din Alba, factor poștal la data comiterii faptei a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au probat că acesta și-a însușit o sumă de bani, bani care reprezentau pensiile restante ale unei femei. 

Mai exact este vorba despre suma de 17.240 lei. Modul în care poștașul și-a însușit banii este descris într-o motivare a Judecătoriei Alba Iulia, deoarece dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 8 martie 2023.

Motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței ”s-a reţinut, în esenţă, că în perioada august – septembrie 2021, inculpatul R.G., în calitate de factor poștal și-a însușit din gestiune suma de 17.240 lei, reprezentând pensii restante cuvenite numitei (…), a atestat în mod necorespunzător adevărului în evidențele poștale și pe mandatul de pensie categoria (…) că a predat suma de 17.240 lei numitei (…), a completat seria și nr. cărții de identitate a numitei (…) și a contrafăcut semnătura acesteia, cauzând un prejudiciu în cuantum de 17.240 lei”, se arată în documentul citat.

Bărbatul și-a recunoscut fapta în cursul audierii.

Momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată, pe rolul instanței din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax