Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un poștaș din Alba, condamnat pentru delapidare după ce nu a mai livrat pensia unei femei. Cum a procedat și ce pedeapsă a primit

Publicat

Un bărbat din Alba care pentru o scurtă perioadă a lucrat ca și poștaș, a fost condamnat pentru delapidare. Mai exact, acesta nu a livrat pensia unei femei din Berghin și a păstrat banii. 

Mai mult de atât, pentru a acoperi urmele, a completat în fals mai multe documente. 

În data de 29 august 2023, bărbatul și-a aflat pedeapsa pentru fapta pe care a comis-o.

La momentul la care a comis fapta, în august 2021, bărbatul avea vârsta de 65 de ani și se angajse de un an la Poșta Română.

A fost vorba despre suma de 17.240 lei, bani pe care femeia trebuia să îi primească ca sume restante, însă pe care nu i-a mai primit, din cauza faptului că bărbatul a semnat în locul ei talonul de primire.

Cum s-a aflat că bărbatul și-a însușit banii

În data de 8 septembrie 2021, o femeie din Berghin s-a prezentat la poștă și a spus că nu a primit suma de peste 17.240 de lei, deși trebuia să o primească. După ce angajatele au verificat sesizarea, acestea au văzut că în sistem apărea ca și plătită.

Imediat, superiorii au mers pe fir și l-au întrebat pe poștaș dacă a livrat pensia femeii. În primă fază, bărbatul a negat că ar fi sustras pensia, dar pus în fața faptului împlinit, acesta a recunoscut că a luat banii și a completat toate documentele în fals.

Drept urmare, un dosar penal a fost întocmit pe numele lui, iar apoi a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit motivării instanței ”s-a reţinut, în esenţă, că în perioada august – septembrie 2021, inculpatul R.G., în calitate de factor poștal și-a însușit din gestiune suma de 17.240 lei, reprezentând pensii restante cuvenite numitei (…), a atestat în mod necorespunzător adevărului în evidențele poștale și pe mandatul de pensie categoria (…) că a predat suma de 17.240 lei numitei (…), a completat seria și nr. cărții de identitate a numitei (…) și a contrafăcut semnătura acesteia, cauzând un prejudiciu în cuantum de 17.240 lei”, se arată în documentul citat.

Condamnare

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa totală de 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, de către Judecătoria Alba Iulia.

De asemenea, acesta mai are de plătit către Poșta Română 16.240 lei, cu titlu de daune materiale constând în prejudiciul rămas nerecuperat, la care se adaugă dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la data plăţii efective către partea civilă a acestei sume.

Momentan, decizia magistraților Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax