Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un recidivist și o femeie condamnați la închisoare pentru o tâlhărie în Vințu de Jos. Unde au dosit banii furați

Publicat

vintu scandal

Un bărbat, recidivist și o femeie au fost condamnați la închisoare cu executare, pentru că au tâlhărit un bărbat în parcul din Vințu de Jos.

Nicolae Savu, alături de prietena sa de drum, Crucița Gabor și Eugen.G.C., s-au cunoscut în gara din Vințu de Jos și de acolo s-au dus direct la barul din localitate. După ce au băut pe banii lui Eugen, cei doi proaspeți ”prieteni” l-au bătut cu pumnii și picioarele și i-au furat aproximativ 800 de lei, un radio, un telefon mobil, o geacă de trening și ceva alimente.

Povestea unei prietenii formată pe peronul gării din Vințu de Jos s-a terminat după gratii pentru cei doi tâlhari și în spital pentru victima lor.

Nicolae Savu, Gabor Cruciția și Eugen G.C. s-au întâlnit în 27 iunie 2018, seara, în gara din Vințu de Jos. Deși nu se cunoșteau, cei trei s-au împrietenit rapid și au mers la barul din localitate pentru a servi un păhărel.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Eugen G.C. s-a oferit să plătească pentru toată consumația din seara respectivă. În jurul orei 3.00, a ieșit afară din bar alături de proaspăta sa prietenă, Crucița Gabor și s-au îndreptat spre parcul din localitate.

La scurt timp, după ei a venit și Nicolae Savu, care l-a atacat pe bărbat cu pumnii. Nici Crucița nu a stat prea mult pe gânduri și a început și ea să îl lovească pe bărbat. Cei doi l-au lovit cu pumnii și picoarele în timp ce acesta striga după ajutor, rezultă din rechizitoriul întocmit de procurori.

Cei doi au luat de la bărbat aproximativ 800 de lei și un telefon mobil. După ce l-au tâlhărit pe bărbat, inculpații s-au întors la bar.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, bătut bine cu pumnii și picioarele, a încercat să ajungă și el la bar, dar s-a prăbușit pe drum. În acel moment, un martor a sunat la 112, iar în urma apelului s-a deplasat un echipaj medical, dar și unul de poliție.

Polițiștii i-au găsit pei cei doi la bar. Atunci au recuperat de la ei ”multe bunuri aparținând persoanei vătămate, respectiv aparatul radio, un briceag cu mâner roșu, o bluză de trening și mai multe alimente, care au fost restituite persoanei vătămate, întocmindu-se proces-verbal de predare-primire”.

Dar banii pe care cei doi i-au furat de la bărbat și telefonul mobil nu au fost de găsit în noaptea respectivă.

Telefonul a fost găsit a doua zi sub masa barului din localitate, de către patronul localului. Pentru depistarea banilor, au fost percheziţionaţi corporal cei doi agresori.

Mai exact, ”ulterior, la centrul de reținere au fost identificate și ridicate suma de 337 lei de la inculpatul Savu Nicolae și suma de 470 lei de la inculpata Gabor Crucița, sume pe care inculpații le ascunseseră în zonele intime”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Victima agresorilor a avut nevoie de peste 8 zile de spitalizare.

Pentru faptele petrecute în data de 27 iunie 2018, magistrații de la Judecătoria Sebeș i-au condamnat, în 29 noiembrie, pe cei doi, la închisoare cu executare.

Nicolae Savu a primit 4 ani de închisoare cu executare. Mai avea în trecut o condamnare de 8 ani de închisoare, dar fusese eliberat condiționat, cu rest de 584 de zile de detenție. Prietena lui de drum s-a ales cu 2 ani de închisoare cu executare, într-un penitenciar pentru femei.

”condamnă inculpatul SAVU NICOLAE,…, în prezent încarcerat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată,(…) Constată că prin sentinţa penala nr. 1414/2016 pronunţată de Judecătoria Dej s-a dispus liberarea condiţionată din pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 621/2010 pronunțată de Judecătoria Sibiu în data de 28.10.2010 în dosarul penal nr. 11464/306/2010, definitivă prin decizia penală nr. 311/2011 pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia în data de 17.03.2011, având un rest de pedeapsă de executat de 584 de zile, intrat în autoritate de lucru judecat, care s-ar fi considerat executată la data de 13.07.2018. (…) revocă liberarea condiționată, dispusă prin sentinţa penala nr. 1414/2016 pronunţată de Judecătoria Dej și dispune executarea restului de pedeapsă de 584 de zile de închisoare alături de pedeapsa de 4 ani închisoare, aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute 4 ani și 584 de zile închisoare, în regim de detenție.(…) condamnă inculpata GABOR CRUCIŢA, în prezent încarcerată în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa închisorii de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, săvârșită în timpul nopții și prin folosirea unei arme asimilate, care se va executa în regim de detenție.(…)”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia. 

Nicolae Savu a contestat decizia primită de la Judecătoria Alba Iulia și dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel, unde magistrații vor da hotârârea definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax