Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un român, printre cele 35 de persoane DECEDATE în Italia, după ce un pod de pe autostradă s-a prăbușit

Publicat

Printre persoanele decedate în urma surpării unei porţiuni a unui viaduct al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, în Italia, a fost identificat și un român, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. Operaţiunile de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

Ministerul Afacerilor Externe precizează marţi seară că o echipă consulară condusă de şeful oficiului consular de la Torino s-a deplasat la locul incidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda asistenţă, iar conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român.

„Având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Echipa consulară mobilă îşi va continua activitatea de asistenţă pe tot parcursul nopţii şi va menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane şi le doreşte celor răniţi însănătoşire grabnică (…) Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces”, transmite MAE.

Potrivit MAE, cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

O porţiune lungă a Podului Morandi de pe autostrada A10, care asigură o legătură între Italia şi Franţa, s-a surpat marţi, la Genova, în timpul unei furtuni, iar zeci de vehicule au căzut în gol de la peste 50 de metri înălţime.

Cel puţin 35 de oameni au murit, alţi 13 sunt răniţi în stare gravă, iar zece sunt daţi dispăruţi.

„Am văzut cu ochii mei acest viaduct, construit deasupra caselor, efectiv se face pielea de găină când te uiți în jos și nu la mare distanță este marea. Tot timpul îmi era gândul că se poate întampla o nenorocire și s-a întâmplat, ferească Dumnezeu. Nu știu cine a fost proiectantul de nu a găsit un alt drum de trecere, mai bine făcea proiectul pe o cale mai ocolitoare, efectiv simți că te duce curentul într-o parte. Vezi toate mașinele că merg într-o parte de îți vine ideea că toți șoferii sunt beți la volan, dacă mergi cu piciorul simţi că ceva te spulberă (curentul) de aer. Ferească Dumnezeu de așa nenorociri”, a scris un martor.

video: Centro Mare Radio

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax