Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer a vrut să dea șpagă 10.000 de lei unui polițist care l-a oprit pe DN 74, la intrare în Zlatna

Publicat

Un șofer care a vrut să dea șpagă 10.000 de lei unui polițișt din Zlatna, pentru a-l convinge să nu-i ridice permisul, și-a recunoscut fapta în fața procurorilor.

„Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat, la data de 4 decembrie 2023, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, în sarcina căruia s-a reţinut săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”, prevăzută de art. 290 alin. 1 C. pen”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

S-a reţinut, în esență, faptul că, la data de 19 octombrie 2023, după oprirea sa regulamentară în trafic, pe DN 74, aproape de intrarea în oraşul Zlatna, inculpatul a promis în mod repetat şi insistent denunţătorului – agent de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei Oraşului Zlatna, jud. Alba, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, suma de 1.000 euro, apoi suma de 10.000 lei, pentru a îl convinge să nu procedeze la ridicarea permisului său de conducere, în cadrul constatării unei contravenţii pasibilă de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cuprinsul acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a stabilit pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Tribunalului Alba, pentru ca instanţa să se pronunţe asupra legalităţii şi temeiniciei acestuia.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.

„Facem precizarea că încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei între procuror şi inculpat nu încalcă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoana acuzată, până la pronunţarea de către instanţa de judecată a unei hotărâri definitive de condamnare” au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax