Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer care a accidentat grav un biciclist pe o stradă din Sebeș, condamnat. Daune morale de zeci de mii de euro

Publicat

Un șofer din Alba care a provocat un accident rutier și a rănit grav un biciclist, a fost condamnat în primă instanță, la mai bine de trei ani de la comiterea incidentului. 

Accidentul s-a petrecut pe o stradă din Lancrăm, în data de 10 septembrie 2019, iar victimă a fost un biciclist de 65 de ani care se deplasa regulamentar pe carosabil. 

Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu amânare. De asemenea și la plata a zeci de mii de euro cu titlul de daune morale.

În data de 4 august șoferul a fost condamnat în primă instanță, la Judecătoria Sebeș, iar motivarea a devenit publică.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 10.09.2019, în jurul orei 10:35, inculpatul, fără a se afla sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoutilitara marca Ford Transit, pe o stradă din localitatea Lancrăm, iar când a ajuns la intersecția cu strada Nouă, având intenția de a vira la stânga înspre, nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere părții civile care se deplasa pe bicicletă pe drum prioritar, respectiv pe strada Nouă, dinspre Sebeș lovind-o pe aceasta în zona centrală a bicicletei și proiectând-o pe sensul opus de mers, în urma impactului partea civilă suferind traumatisme grave la genunchiul piciorului stâng care au necesitat 100-110 zile de îngrijire medicală”, se arată în documentul citat.

Judecătorii din Sebeș l-au găsit vinovat pe șofer pentru vătămare corporală din culpă. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni de închisoare cu amânare.

De asemenea l-au obligat la plata sumei de 30.000 euro reprezentând daune morale, față de biciclistul pe care l-a accidentat.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax