Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer care conducea haotic pe străzile din Alba Iulia, condamnat. Avea un cocktail de substanțe interzise în organism

Publicat

Un bărbat care a fost depistat în urmă cu mai bine de un an și jumătate pe străzile din Alba Iulia, fiind sub efectul substanțelor psihoactive, a fost recent condamnat de judecătorii din oraș. 

Mai exact, bărbatul a fost tras pe dreapta în zona Spitalului de Boli Infecțioase, după ce conducea haotic în miez de noapte. Când a fost testat cu aparatul drugtest, în organismul bărbatului a fost depistat un adevărat cocktail de substanțe interzise. 

Fapta s-a petrecut în data de 24 martie 2022.

Acesta nu a recunoscut că a consumat droguri, ci și-a formulat o apărare pe care magistrații Judecătoriei Alba Iulia nu au luat-o în considerare.

În data de 4 octombrie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă decizie în acest caz.

De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul instanțelor de judecată.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 24.03.2022, în jurul orei 01:29, inculpatul a condus în mod haotic, în timp ce se afla sub influenţa unor substanțe psihoactive, autoturismul marca BMW în Alba Iulia, în zona Spitalului de Boli Infecțioase, fiind oprit în trafic de către echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Inculpatul a fost testat cu aparatul marca AquilaScan WDTP-10, fiind depistat pozitiv pentru T1A, T2A MET, T3A BZP, T1B THC, T2B OPI, T3B AMP, T1C MDMA.

În continuare, din buletinul de analiză toxicologică nr. 1169/A12/457 din 24.03.2022, întocmit de către Serviciul de Medicină Legală, rezultă că acesta a fost depistat pozitiv pentru tetrahidrocanabinol și metamfetamine.

Fiind audiat în cauză în calitate de suspect în faza urmăririi penale, inculpatul a uzat de dreptul la tăcere.

Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, acesta a arătat că la data faptei, în timp ce conducea autoturismul marca BMW i s-a făcut sete și i-a cerut unei cunoștințe pe nume (…), care se afla cu el în mașină, să îi dea să bea din sticla pe care acea persoană o avea, iar substanțele psihoactive este posibil să fi fost în lichidul din acea sticlă.

În plus, a precizat că în perioada 23-24.03.2022, consuma multe batoane proteice și proteine.

Din cuprinsul examenului clinic efectuat de către personalul medical din cadrul Spitalului Județean Alba rezultă că în data de 24.03.2022, la ora 01:54, inculpatul  prezenta elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de substanțe psihoactive, prezentând tulburări de echilibru, incoordonare motorie, facies hiperemic, precum și pupilele dilatate”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, șoferul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax