Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer de BMW, care a făcut drifturi într-o intersecție din Alba Iulia, a rămas fără permis. Și-a căutat dreptatea în instanță

Publicat

Un șofer din Alba Iulia, care a fost suprins în timp ce făcea drifturi într-o intersecție din oraș, a contestat în instanță amenda primită din partea polițiștilor.

Mai mult de atât, comportamentul agresiv al șoferului a fost observat de polițiștii care se aflau într-o mașină parcată în apropierea intersecției în care s-a produs fapta. 

Totul s-a întâmplat la începutul lunii decembrie a anului 2022, iar o motivarea a instanței a venit în 24 martie 2023. De asemenea, în urmă cu câteva zile, în luna aprilie, motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Pentru fapta sa, șoferul a fost amendat cu 580 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Cum s-a apărat șoferul în instanță

Potrivit motivării instanței, ”în motivarea plângerii contravenționale, petentul a arătat că la data de 03.12.2022, în jurul orei 18:00, conducea autoturismul pe strada Toporașilor, în sensul giratoriu intersectat cu Bulevardul Revoluției, pentru a ajunge pe direcția înainte, respectiv pe lângă Școala Generală Mihai Eminescu.

Odată ajuns la intersecție, în sensul giratoriu unde sunt două benzi de încadrare, în paralel cu petentul se afla o autospecială de poliție.

După ce a acordat prioritate celor ce aveau acest drept, petentul a plecat pentru a ajunge pe traseul menționat anterior.

După câțiva zeci de metri, petentul a observat semnalele autospecialei de poliție, fiind în funcțiune doar cele luminoase. În acel moment, petentul a oprit voluntar autoturismul, pe partea dreaptă a sensului de deplasare (strada Toporașilor), iar la autoturism s-a prezentat agentul de poliție care i-a solicitat documentele personale și cele ale autoturismului.

După scurt timp, acesta a motivat oprirea sa prin faptul că petentul ar fi avut un comportament agresiv în trafic, fiind luată împotriva sa măsura principală a sancțiunii contravenționale cu amendă în valoare de 580 lei și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Petentul a menționat că toate aspectele menționate au fost surprinse pe filmarea video începând cu secunda 13 până la secunda 17”.

Ce au spus polițiștii în timpul procesului

”În fapt, prin procesul verbal din 03.12.2022, petentului i-a fost aplicată sancțiunea amenzii în cuantum de 580 lei şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, reținându-se că la data de 03.12.2022, ora 18:00, în  Alba Iulia, a condus auto marca BMW și  a adoptat un comportament agresiv în sensul giratoriu de la intersecția Bd. Revoluției 1989 – str. Toporașilor, prin aceea că a accelerat și a făcut derapaje controlate”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorii nu i-au dat dreptate șoferului și au respins cererea acestuia.

Mai exact, acesta a cerut să se dispună anularea procesului contravențional făcut pe numele său.

Însă magistrații din Alba Iulia au respins cererea și au dat dreptate reprezentaților juridici ai IPJ Alba.

Decizia nu a fost definitivă, fiind cu drept de contestație în termen de 30 de zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax