Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer de microbuz din Alba care a condus beat și a provocat un accident rutier a fost trimis în judecată. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă după ce în urmă cu mai bine de doi ani a provocat un accident rutier.

Mai exact șoferul după ce a consumat aproape un litru de vin, s-a urcat la volan și a condus un microbuz care transporta călători. 

A provocat un accident rutier în urmă căruia o femeie a avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale.

Fapta s-a produs în luna noiembrie a anului 2020, bărbatul a fost trimis în judecată, iar în data de 4 august 2022, dosarul a trecut de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de 08.11.2020, în jurul orei 14.20, inculpatul  desfăşurându-și activitatea profesională de conducător auto  în timp ce conducea autobuzul , pe DJ107 la km 45+57m, cu care transporta la acel moment aproximativ 10-12 persoane, pe un sector de drum în aliniament, având alte preocupări în timpul mersului și fiind sub influența alcoolului, a părăsit partea carosabilă, apoi a intrat într-un cap de pod.

În urma accidentului a rezultat rănirea persoanei vătămate pasageră în autobuz, care era așezată pe al patrulea scaun de pe partea dreaptă a autobuzului, iar în momentul impactului piciorul drept i-a fost prins între scaunul din față și cel mai probabil rezervorul autobuzului, iar piciorul stâng i-a fost tăiat de o placă metalică.

Persoana vătămată a fost ajutată de unul dintre pasageri să iasă din locul în care era prinsă, apoi cu ajutorul celorlalți pasageri care au spart un geam al autobuzului, deoarece din cauza impactului ușile s-au blocat, toți pasagerii au ieșit pe geam, iar pe persoana vătămată a fost scoasă pe brațe întrucât nu se mai putea sprijini pe picioare.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Municipal Blaj, unde i s-a stabilit diagnosticul de: „fractură glezna dreapta și plaga glezna stangă” fără a rămâne internată în spital.

Cu ocazia verificării documentelor conducătorului auto, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest marca DRAGER, care la testul nr. 1318, a indicat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care inculpatul a fost condus la Spitalul Municipal Blaj, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma efectuării analizei toxicologice a alcoolemieia s-a emis buletinul de analiză conform căruia inculpatul la data evenimentului avea o concentraţie alcoolică în sânge de 1,38 g‰ la prima probă (recoltată la ora 15:25), respectiv 1,06 g‰ la cea de-a doua probă (recoltată la ora 16:25).

Inculpatul cu ocazia audierii a declarat că la data de 08.11.2020, după ce a desfășurat prima cursă, în jurul orei 07.40, s-a deplasat la domiciliu unde a luat masa, apoi a consumat cantitatea de 700 ml de vin până în jurul orei 09.30. În jurul orei 13:50, a plecat cu un număr de 6 pasageri, iar după aproximativ 4 kilometri, respectiv pe DJ107 la km 45+57m, a părăsit partea carosabila, a intrat pe acostament și apoi într-un cap de podeț”, se arată în motivarea instanței.

Pentru faptele sale a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax