Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer de taxi din Alba Iulia și-a căutat dreptatea în instanță după ce polițiștii i-au luat carnetul pentru 90 de zile. Motivul

Publicat

taxi

Un șofer de taxi din Alba Iulia care a fost amendat cu suma de 1350 lei, dar și permisul suspendat pentru 90 de zile și-a căutat dreptatea în instanță. 

Mai exact, bărbatul a fost amendat pentru faptul că i-a ieșit o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a fost testat. Însă, la spital, la probele de sânge rezultatul a fost zero. 

Testarea a avut loc după ce un biciclist beat a intrat cu bicicleta în mașina condusă de taximetrist.

Deși accidentul a avut loc la începutul lunii decembrie a anului 2022, o decizie în instanță a venit în data de 19 septembrie 2023.

Recent, motivarea magistraților Judecătoriei Alba Iulia a fost făcută publică ea, iar în se află descrise faptele care au dus la proces.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 3 decembrie 2022 ora 14,30-14,40 în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi se deplasa cu autovehiculul de transport în regim taxi în dreptul Benzinăriei Euroil a acordat prioritate de trecere celorlalți participanţi la trafic şi în timp ce autovehiculul era oprit, a fost acroşat din partea dreaptă de un biciclist care circula pe contrasens.

În urma evenimentului a fost apelat serviciul de urgenţă 112 şi echipajul de poliţie care a ajuns la faţa locului a stabilit că vinovat de producerea accidentului a fost biciclistul care nu a suferit vătămări corporale.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest şi a rezultat o valoare a alcoolemiei de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul citat.

La solicitarea petentului a fost transportat la Spitalul de Urgență Alba unde i s-au recoltat probe biologice într-un timp scurt în raport cu momentul efectuării testului cu aparatul alcooltest.

Buletinul de analiză toxicologică relevă faptul că petentul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii evenimentului rutier.

Mai exact, au trecut 18 minute de la testare cu aparatul etilotest, la cele de sânge, au mai precizat magistrații.

Mai mult de atât șoferul a precizat în instanță că ”procesul verbal încheiat de organele de poliţie este criticat şi pentru faptul că nu cuprinde o descriere corespunzătoare a faptei, în sensul că agentul constatator a omis să consemneze că înaintea petentului a fost testat biciclistul, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat„, se mai arată în documentul citat.

În instanță, magistrații au decis că bărbatul are dreptate mai ales că proba de sânge a arătat faptul că nu consumase alcool.

Drept urmare au anulat procesul verbal întocmit de polițiști.

Decizia nu a fost definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 11.10.2023 at 18:26

    În România MORI cu dreptatea în mână.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax