Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un şofer din Alba, care transporta lemn cu un TIR, fără acte corespunzătoare cu marfa, a fost amendat de poliţişti, la Călan. O parte din materialul lemnos a fost confiscat

Publicat

tir lemn cherestea Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din judeţul  Alba, care transporta lemn cu un autotren, pe DN66, pe raza localității Călan, a fost oprit şi amendat de poliţiştii din Hunedoara, într-o acţiune organizată împreună cu Garda Forestieră Timişoara. Transporta mai mult lemn decât era trecut în acte.  

Oamenii legii au descoperit în transportul oprit 58,837 mc cherestea, însă pe avizul de însoțire era trecută doar cantitatea de 39,762 mc de material lemnos.

Potrivit IPJ Hunedoara, în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 6.000 de lei și măsura complementară de confiscare a masei lemnoase transportate fără îndeplinirea condiţiilor legale.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravenționale a emitentului avizului de însoțire, cu amendă în valoare de 5000 de lei, pentru întocmirea în mod necorespunzător a avizului de însoțire a materialului lemnos.

Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice (IPJ Hunedoara), însoțiți de reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat, în perioada 5-7 septembrie, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate transportului de material lemnos, pe raza  localităților Hațeg, Călan şi Orăștie.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 12 autovehicule care transportau material lemnos, 3 societăți comerciale și  11 persoane fizice. În urma neregulilor constatate, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.000 lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea totală de 22,475 mc masă lemnoasă, în valoare de peste  11.700 de lei (constând în 19.075 mc cherestea și 3,4 mc lemn de foc).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax