Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer din Alba Iulia a primit o amendă, dar când a vrut să o plătească a avut parte de o surpriză. Ce a decis instanța

Publicat


politie noaptea

Un bărbat din Alba Iulia a vrut să plătească o amendă primită, în trafic, de la un agent de poliție al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, dar a avut parte de o surpriză.

Când a ajuns la biroul de Taxe și Impozite, nu a putut face plata din cauza unei mici probleme: pe procesul verbal, polițistul constatator a omis să scrie suma de bani cu care l-a amendat pe șoferul în cauză.

Faptele sunt descrise în motivarea Judecătoriei Alba Iulia, instanță unde bărbatul a cerut anularea procesului verbal, iar magistrații s-au pronunțat asupra cauzei, la sfârșitul lunii octombrie. 

Într-o noapte de mai, în timp ce conducea și mai avea câteva sute de metri până sa ajungă acasă, bărbatul a fost oprit de către un echipaj de poliție al Inspectoratului Județean de Poliție Alba.

Agentul constatator i-a solicitat actele de la mașină și i-a spus bărbatului că are un stop defect. Acesta i-a înmânat actele polițistului și i-a zis că va remedia defecțiunea când ajunge acasă, deoarece era foarte aproape de domiciliu.

”Cu toate acestea, polițistul i-a luat actele, s-a deplasat la mașina poliției, spunând petentului (n.r. șoferul în cauză) să aștepte până ce îi va întocmi un proces verbal cu cele constatate.

După câteva minute, petentul a fost chemat de către agentul constatator, arătând că i s-a scris o amendă pe motivul că nu ar fi purtat centura de siguranță, agentul spunând că, dacă îl amendează pentru defecțiuni la sistemul de lumini, trebuie să îi rețină și certificatul de înmatriculare.

Petentul l-a rugat pe agentul constatator să îi scrie doar un avertisment, însă acesta a refuzat, spunându-i să fie mulțumit că nu îi reține certificatul de înmatriculare.

Petentul a arătat că acesta este și motivul pentru care a semnat procesul verbal, deși era convins că este întocmit ilegal și abuziv”, se arată în motivarea Judecătoriei Alba Iulia.

La sfârșitul lunii mai, șoferul s-a deplasat la la biroul de Impozite si Taxe pentru a plăti jumătate din minimul amenzii, însă nu a putut face plata, deoarece în procesul verbal nu era făcută nici o mențiune privind suma ce trebuia achitată.

Teoretic, bărbatul a fost amendat cu 290 de lei, dar practic agentul constatator a omis să scrie suma pe procesul verbal.

În timpul procesului, IPJ Alba a solicitat ca magistrații să admită plângerea bărbatului și să anuleze procesului-verbal contestat de către acesta.

”(…) intimatul a recunoscut viciul care a fost inserat în procesul verbal sancționator, respectiv omisiunea prevederii a posibilității petentului de a achita a jumătate din amendă în termen de 15 zile și nici suma”, se mai arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia.

Drept urmare, instanța din Alba Iulia a admis cererea bărbatului, a anulat procesul verbal și l-a exonerat pe acesta de la plata amenzii de 290 de lei.

 

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE școlile de JANDARMI 2020. Punctajele candidaților din Alba și din țară la școlile din Fălticeni și Drăgășani

Publicat

În ianuarie a fost organizată sesiunea de admitere la cele două şcoli postliceale de jandarmerie. Peste 2.000 de candidaţi au concurat pentru cele 360 de locuri la instituțiile de învățământ MAI de la Fălticeni și Drăgășani. Durata studiilor este de un an, la cele două școli de jandarmi. Duminică a avut loc proba de verificare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE la Școala Agenților Poliției de Frontieră 2020. Lista cu punctajele candidaților admiși în acest an

Publicat

Rezultatele finale ale examenului de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea au fost afișate în acest weekend. Dintre cei 935 de candidați înscriși, după probele eliminatorii au rămas în concurs 505, fiind disponibile doar 150 de locuri. Pe lista celor admiși nu sunt și candidați din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Candidații admiși la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri. Trei tineri din Alba, punctaj maxim

Publicat

Rezultatele sesiunii de admitere ianuarie 2020 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti au fost afișate duminică. Peste 1000 de candidați, tineri și tinere, au concurat pentru cele 300 de locuri scoase la concurs. Pe listă sunt și 14 candidați din Alba, trei dintre ei reușind performanța punctajului maxim (100 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în perioada 20-26 ianuarie. Prognoza meteo, în principalele localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește ușor spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vom scăpa de ceață. Temperaturile maxime vor atinge 8 – 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor  coborâ până la -11 … -12 grade Celsius. Doar în ultima zi a săptămânii sunt prognozate ploi și ninsori, însă, având în vedere temperaturile anunțate, este posibil […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate