Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer din Portugalia a scăpat de dosar penal după ce a alimentat la o benzinărie din Alba și nu a plătit. Decizia judecătorilor

Publicat

Un șofer din Portugalia care a alimentat la o benzinărie, pe autostrada A1 și a uitat să plătească a scăpat de urmărirea penală, la jumătate de an de la comiterea faptei. 

După ce a alimentat de 260 de lei și a plecat din benzinărie fără a achita contravaloarea combustibilului, angajații benzinăriei au sunat la poliție, iar în urma apelului s-a deschis un dosar penal.

După șase luni de verificări, procurorii din Sebeș au cerut închiderea dosarului penal deschis deoarece nu au putut identifica șoferul, iar costurile anchetei erau prea mari comparativ cu valoarea pagubei suferite.

De asemenea nici reprezentații benzinăriei nu au mai avut pretenții.

În data de 27 decembrie 2022, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în dosarul de confirmare a renunțării la urmărirea penală. De asemenea motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, s-a reţinut că la data de 17.06.2022, în jurul orei 18,18, conducătorul autoturismului marca Mitsubishi, de culoare gri, cu număr de înmatriculare P (…), a alimentat cu combustibil în valoare de 265,98 lei de la stația MOL A1 Nord Câlnic, situată pe autostrada Al la km. 38+500m, iar ulterior a plecat fără să achite contravaloarea produsului.

Martorul, casier în stația de alimentare, a declarat că în ziua respectivă conducătorul autoturismului marca Mitsubishi a intrat în stație, a achitat alte două produse, iar acesta l-a întrebat dacă achită și contravaloarea combustibilului, persoana respectivă a răspuns că nu și a ieșit din stație, martorul crezând că o altă persoană va plăti alimentarea cu carburant.

La scurt timp după plecarea autoturismului, martorul a anunțat organele de poliție. Astfel, faţă de modalitatea concretă de săvârşire a faptei, precum reiese din situaţia descrisă mai sus şi în raport de urmarea produsă, s-a apreciat că desfăşurarea în continuare a urmăriri penale, nu s-ar justifica în raport cu gravitatea faptei”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, în data de 27 decembrie 2022, judecătorii au admis cererea de renunțare la urmărirea penală, iar dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax