Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer lăsat fără carnet de polițiștii din Alba a mers la Judecătoria Sebeș. Mașina pe care o conducea avea probleme tehnice

Publicat

Un șofer care a fost amendat de polițiști, după ce a fost tras pe dreapta pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, a mers în instanță. Motivul? A vrut să scape de amenda de 1305 lei și să nu i se confiște carnetul pentru 90 de zile. 

Acesta a fost sancționat după ce la inspecția autoutilitarei pe care o conducea au fost descoperite mai multe probleme tehnice.

Șoferul a spus că nu a știut de problemele mașinii. Sancționarea a avut loc în data de 9 martie 2022. O decizie în instanță a venit doi ani mai târziu, pe 25 aprilie 2024. Dosarul a fost judecat de magistrații din Sebeș.

Ce s-a întâmplat

Bărbatul a fost tras pe dreapta din cauza faptului că nu avea centură de siguranță. Apoi după ce mașina i-a fost controlată de un specialist de la RAR au fost descoperite deficiențe tehnice.

”A fost sancționat, întrucât la data de 09 aprilie 2022, ora 11:15, a condus autoutilitara marca Mercedes, pe Autostrada Al, km. 316, fără a respecta obligația de a purta centura de siguranță cuplată în dispozitiv.

De asemenea, în urma controlului efectuat de specialistul din cadrul RAR, s-a constatat faptul că autoutilitara condusă de către petent prezenta deficiențe tehnice majore atât la sistemul de lumini, cât și la sistemul de direcție”,au notat magistrații.

Bărbatul a spus că nu știa despre defecțiuni când a cumpărat mașina

În apărarea sa, bărbatul a spus că nu știa despre defecțiunile de la mașină când a cumpărat-o.

De asemenea a mai precizat că ITP-ul era valabil.

Ce au decis magistrații

Magistrații au dat dreptate agentului constatator care i-a aplicat amenda bărbatului.

”Instanţa reţine că faptele reţinute de agentul constatator constituie contravenţii indiferent de momentul achiziţionării autoturismului, fără a avea legătură cu calitatea de proprietar.

Conducătorul auto trebuie să se asigure anterior deplasării că autoturismul nu prezintă defecţiuni iar cele constatate nu reprezintă vicii ascunse, ci unele care puteau şi trebuiau să fie observate de către petent la momentul achiziţionării autoturismului.

Faptul că autoturismul avea I.T.P. valabil nu prezintă relevanţă atâta timp cât nu s-a aplicat vreo sancţiune pentru lipsa verificării tehnice periodice”, au notat magistrații.

Drept urmare au respins cererea acestuia de anulare a amenzii.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax