Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer testat pozitiv pentru cocaină de polițiștii din Alba a spus că i-au fost puse droguri în băutură. Pedeapsa primită

Publicat

Un bărbat care a fost testat pozitiv pentru cocaină, în timpul unui control pe autostrada A1, pe raza județului Alba, a fost condamnat de maigstrații din Sebeș. 

Este vorba despre un șofer care a fost depistat pozitiv pentru droguri, în luna martie a anului 2022. Un an mai târziu, în data de 24 mai 2023, Judecătoria Sebeș a dat o primă decizie în acest caz. 

Potrivit motivării instanței, bărbatul este din Bihor, și era în tranzit pe autostrada care trece prin Alba.

În timpul procesului bărbatul a spus că în urmă cu câteva zile înainte de a fi oprit în trafic, ar fi participat la o petrecere și cineva i-ar fi pus droguri în băutură.

Magistrații nu au putut lua în calcul apărarea bărbatului deoarece nu a avut probe care să susțină afirmațiile.

După condamnarea în primă instanță, motivarea a devenit publică.

Potrivit motivării instanței ”în data de 22.03.2022, în jurul orei 12:20, lucrătorii de poliție din cadrul Biroului de Poliție în timp ce efectuau activități pe linia rutieră pe autostrada A1.

Cu acest prilej, polițiștii au oprit pe breteaua de ieșire de pe Autostrada A1, către spațiul de servicii, în apropierea bornei kilometrice nr. 316, autoturismul marca BMW, iar la volan a fost identificat suspectul.

Organele de poliție au procedat la testarea acestuia cu aparatul Drager Drugtest 5000, rezultatul fiind pozitiv la substanțele cocaină și metamfetamină.

În vedere acest rezultat, inculpatul a fost condus la Spitalul Municipal Sebeș în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge și urină, iar prin buletinul de analiză toxicologică s-a stabilit prezența substanțelor stupefiante în organismul inculpatului, respectiv rezultatul a fost pozitiv în mostra de sânge, pentru cocaină și metaboliți și pentru metamfetamină, pozitiv în mostra de urină, pentru metamfetamină și metaboliți de cocaină.

Cu ocazia audierii din cursul urmăririi penale a recunoscut comiterea faptei, însă a arătat că nu a avut reprezentarea că în momentul conducerii autoturismului i-ar fi fost influențată capacitatea de a conduce.

Acesta a declarat că în urmă cu câteva zile și-ar fi sărbătorit ziua de naștere în Ungaria, prilej cu care a consumat băuturi alcoolice, însă nu a consumat droguri și consideră că cineva i-ar fi pus droguri în băutură”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, șoferul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax