Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Aiud și-a dat foc la casă și le-a interzis vecinilor să stingă focul. Care a fost motivul

Publicat

Un tânăr din Alba care și-a incendiat casa după o ceartă cu iubita, a fost condamnat pentru distrugere de Judecătoria Aiud. 

Este vorba despre un tânăr  din localitatea Silivaș, comuna Hopârta, care la 19 ani, în data de 6 aprilie 2022 a provocat un incendiu care putea duce la o tragedie. 

”La data de 06 aprilie 2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în locuința sa inculpatul a procedat la incendierea bunurilor din interiorul locuinței, cauzând astfel un incendiu care a cuprins întregul imobil și care a fost de natură să se extindă la imobilele dimprejur şi să pună în pericol viața persoane care se aflau în zonă, a fost” pe scurt fapta care l-a adus pe acesta în fața judecătorilor.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Alba și-a dat foc la casă, după o ceartă cu iubita: Locuința a fost distrusă în totalitate, bărbatul a fost reținut

În data de 25 iulie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe acesta în primă instanță.

Motivarea a fost făcută publică de magistrați, iar în ea, este detaliat momentul în care tânărul a luat decizia de a da foc la casă, dar și motivele care au stat la gestul său.

Tânărul și-a recunoscut vina în fața anchetatorilor.

Potrivit motivării instanței, după o cearta pe care a avut-o cu iubita sa, aceasta și-a luat hainele și a vrut să plece din casă.

Atunci tânărul a luat decizia de a incendia casa.

”Inculpatul, fiind deranjat de acest gest, a luat jar de la un foc din exterior, a intrat în cameră, l-a pus pe pat și a început să sufle spre acesta, pentru a se aprinde cât mai rapid imobilul. De la pat, focul s-a extins la celelalte bunuri din casă, respectiv haine, masă, fotoliu etc.”

Apoi s-a înarmat cu un par și i-a împiedicat pe vecinii care au vrut să stingă focul.

”Lasă să ardă casa” se arată în motivarea instanței că striga tânărul.

Pentru stingerea incendiului a intervenit o grupă de pompieri a Detașamentului de Pompieri Aiud. Martorul, care făcea parte din echipajul sosit la faţa locului, a declarat că locuința respectivă ardea atât în interior cât și în exterior la momentul sosirii, fiind aprins acoperișul.

Totodată, martorul a declarat că deşi incendiul nu s-a extins propriu-zis la alte imobile, exista riscul de extindere având în vedere faptul că mai existau locuințe la circa 5-6 metri distanță de clădirea care ardea.

Pentru fapta sa, tânărul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, pedeapsa cu suspendare.

De asemenea, i-au mai impus inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe timp de 60 de zile la Primăria Aiud.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax