Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba a fost martor la momentul în care mama sa era amenințată cu moartea de fostul concubin. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un bărbat din Aiud cu antecedente penale și care nu a respectat ordinele de protecție emise pe numele său a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Mai exact, bărbatul avea un ordin de protecție pe numele său și îi era interzis să se apropie de fosta concubină, însă nu a respectat ceea ce a hotărât instanța. 

În lipsa unor măsuri clare de supraceghere asupra bărbaților care comit acte de violență domestică, bărbatul s-a dus la fosta concubină a agresat-o fizic, a amenințat-o cu moartea, și a târâit-o pe jos, până când tatăl femeii a intervenit și a salvat-o pe aceasta. 

Mai mult de atât, totul s-a întâmplat sub ochii copilului femeii.

Recent, în data de 4 iulie 2023, Judecătoria Aiud l-a condamnat pe aceasta pentru nerespectarea ordinelor de protecție, iar motivarea instanței a fost făcută publică.

În motivarea instanței este scrisă și mărturia fiului fostei concubine care a asistat la un moment în care bărbatul îi spunea acesteia că îi va tăia gâtul.

Potrivit documentelor din instanță, din declaraţia martorului, fiul persoanei vătămate  rezultă că în seara zilei de 11.02.2023, în jurul orei 20:00, când s-a întors la locuinţa sa şi a mamei sale, l-a găsit în casă pe fostul concubin al mamei sale, care se afla sus în dormitor şi se certa cu mama sa.

Martorul a precizat că mama sa era foarte speriată şi îi cerea în mod repetat lui să plece, dar acesta, care era şi băut, era din ce în ce mai violent în vorbire, îi zicea mamei sale că o omoară, că îi taie gâtul şi că va merge la puşcărie, iar pe copiii lor îi va lua statul.

Martorul a precizat că nu a intervenit, doar a stat şi s-a uitat, întrucât i-a fost frică că se va lua şi de el”, se arată în motivarea instanței.

Procurorii au hotărât următoarele capete de acuzare:

1. în datele de 11.02.2023 – ora 19.00, în 13.02.2023 – ora 16:00, respctiv în 13.02.2023 – ora 21:10, a încălcat prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa  aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-a deplasat la domiciliul fostei sale concubine deși conform hotărârii instanței de judecată acesta era obligat să păstreze o distanță minimă determinată de 100 m față de acest imobil și față de fosta sa concubină,

2. la data de 11.02.2023 – ora 19:00, cu ocazia încălcării ordinului de protecţie, respectiv cu ocazia deplasării la domiciliul fostei sale concubine și pe fondul consumului de alcool, a amenințat-o în repetate rânduri pe aceasta cu acte de violență, inclusiv cu moartea, respectiv că îi va tăia capul, după care el va merge la pușcărie, ceea ce i-a produs acesteia o stare de temere,

3. la data de 13.02.2023 – ora 16:00, cu ocazia încălcării ordinului de protecţie, respectiv cu ocazia deplasării la domiciliul fostei sale concubine pe fondul consumului de alcool, a agresat-o fizic pe aceasta, prin aceea că în timp ce se afla în locuința ei, a prins-o pe aceasta de mâini și de haine și a tras-o/târât-o pe jos prin locuință, după care a urmărit-o în curtea locuinței, unde reuşise să fugă, a prins-o din nou, de această dată cu brațul de cap și a încercat să o tragă înapoi în locuință, acțiunea acestuia fiind întreruptă doar de intervenția tatălui persoanei vătămate.

După ce a fost trimis în judecată, dosarul a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Aiud.

Aici judecătorii instanței au decis în data de 4 iulie să îl condamne pe bărbat la un an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor impuse prin ordinul de protecţie în formă continuată cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax