Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un tânăr din Alba Iulia, amendat cu 100 lei, după ce şi-a lăsat calul nesupravegheat pe o parcelă de grâu

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia a primit o amendă de 100 lei de la jandarmi, luni, după ce calul acestuia intrase pe o parcelă de grâu şi distrusese o porţiune din surpafaţă. Jandarmii reamintesc că nesupravegherea animalelor care pot periclita bunuri sau persoane este o contravenţie şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

Luni, 7 mai 2012, la ora 8.45, printr-un apel la 112 un cetăţean din Alba Iulia a apelat la ajutorul jandarmilor deoarece, pe parcela proprietate personală, însămânţată cu grâu, intrase un cal, iar acesta distrusese o parte din recoltă.

Un echipaj  de jandarmerie a intervenit prompt şi a limitat proporţiile distrugerii. În urma verificărilor efectuate la faţa locului a fost identificat proprietarul animalului, în persoana domnului B. Marcel Robert, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în Alba Iulia. Reclamantul nu a dorit să solicite, prin plângere, luarea măsurilor legale împotriva acestuia, prin urmare B. Marcel Robert a fost  sancţionat doar contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei, potrivit prevederilor Legii 61/1991, republicată.

Jandarmii reamintesc faptul că pentru “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri” sancţiunea contravenţională poate fi amenda cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, proprietarul acestora poate fi susceptibil de săvârşirea unor fapte de natură penală  şi se poate reţine în sarcina acestuia repararea pagubei produse.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax