Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia dependent de jocuri de noroc și consumator de droguri are interdicție în orice cazino din țară. Motivul

Publicat

Un tânăr de doar 24 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar s-a ales și cu o intredicție de a mai intra în cazinouri, sau orice alt local în care există jocuri de noroc sau pariuri. 

Mai exact, după ce își va executa pedeapsa de închisoare, acesta va avea interzis cinci ani de a mai juca la aparate sau a paria, cel puțin în format fizic. Tânărul, potrivit motivării instanței este dependent de jocuri de noroc, dar și de droguri. 

Pentru a avea bani de ”păcănele” acesta a furat un portmoneu de la un prieten, dar a și comis o tâlhărie într-un cazinou de pe Bulevardul Transilvaniei.

Mai exact în luna mai, în seara de 21 spre 22, tânărul a intrat în curtea unui prieten, iar de acolo a furat un portmoneu cu mai mulți bani dar și cu un card. De pe cardul respectiv a scos 5000 de lei.

Când și-a dat seama de cele întâmplate, pâgubitul a mers să îl caute pe tânăr și l-a găsit într-un cazino din Alba Iulia.

Apoi, trei zile mai târziu, a furat 1200 de lei din casa de marcat dintr-un cazino din oraș.

Potrivit motivării instanței, în timp ce se afla în incinta sălii de jocuri ”inculpatul a sustras din casa de marcat suma de 1.200 lei, iar pentru a-și asigura scăparea a împins-o pe persoana vătămată, angajat în calitate de operator la societatea în cauză, cu consecința dezechilibrării sale și a lovirii de vitrina frigorifică, și a amenințat-o că „îi dă cuțit dacă nu se dă la o parte”, se arată în documentul citat.

Magistrații au avut în vedere că ”deși are vârsta de 24 de ani nu este la prima încălcare a normelor legale, astfel cum reiese din fișa de cazier a inculpatului, că inculpatul a săvârșit cele două fapte pentru a-și întreține viciul legat de jocurile de noroc, precum și că nu are loc de muncă. De asemenea, instanța are în vedere faptul că inculpatul a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii de 2 ani, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 an(…)

Totodată, instanța reține că inculpatul a săvârșit infracțiunea de tâlhărie judecată în prezenta cauză prin exercitarea de violențe împotriva unei persoane de sex feminin cu scopul de a-și asigura scăparea.

Așadar, instanța reține că inculpatul este predispus la săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului prin folosirea violenței sau amenințărilor.

Mai mult decât atât, instanța reține că inculpatul este consumator de substanțe interzise, aspect care reiese din declarațiile inculpatului, date cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale” se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

Drept urmare magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe tânăr la cinci ani de închisoare cu executare.

Mai mult de atât, va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla în incinta sau în spații care aparțin: sălilor de jocuri,
cazinourilor, agențiilor de pariuri, cluburilor de poker, spațiilor în care se desfășoară în mod organizat turnee de poker, activități de pariuri, activități de jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, activități de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker, activități de tip slot machine, desfășurate prin intermediul aparatelor electronice cu câștiguri, prin intermediul aparatelor electronice atribuitoare de câștiguri cu risc limitat și jocurile de videoloterie; activități de bingo desfășurate în săli de joc, pe o durată de 5 ani, care se va executa după executarea pedepsei închisorii.

Decizia judecătorilor din data de 25 noimbrie 2021 nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 10 zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax