Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba prins cu 25 de grame de canabis a convins judecătorii că erau pentru consum propriu. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Un tânăr din Alba prins de poliție cu 25 de grame de canabis asupra sa și-a aflat pedeapsa. Acesta a fost condamnat recent pentru consum ilicit de droguri.

Tânărul de 21 de ani din Roșia Montană a convins magistrații că cele 25 de grame de canabis erau pentru consum propriu. O decizie a fost dată de Tribunalul Alba pe 9 mai 2024.

Este vorba despre un tânăr care a fost depistat într-o mașină, în zona de agrement Tăul Brazi. S-a întâmplat în data de 30 iunie 2023. Un an mai târziu magistrații au dat o primă decizie.

Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Alba Iulia.

Potrivit magistraților, în urma unui control al polițiștilor, asupra tânărului s-au descoperit 25.3 grame de canabis. Acesta a recunoscut în fața anchetatorilor că a procurat drogurile cu suma de 1500 de lei. Inițial a luat 30 de grame, dar a consumat o parte dintre ele.

De asemenea a mai precizat că acestea erau pentru consum propriu. La momentul controlului acesta se mai afla alături de o persoană într-o mașină. Pe lângă foițe pentru țigări și drogurile în cauză, polițiștii au mai găsit și un cântar electronic.

Ce au decis magistrații

În fața anchetatorilor, tânărul a susținut că drogurile erau pentru consum propriu. Magistrații au admis susținerea tânărului și în data de 9 mai au dat o condamnare.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept. Magistrații au dispus amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Mai exact dacă nu va mai comite infracțiuni timp de doi ani de zile, pedeapsa nu va avea efecte juridice.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax