Connect with us
Publicitate

BLAJ

Un tânăr din Blaj care a vrut să fure din cutia milei de la Catedrala Greco Catolică, iertat de preoți și procurori

Publicat

Procurorii din Blaj au renunțat la urmărirea penală față de un tânăr din oraș, care a vrut să fure banii din cutia milei, amplasată, la Catedrala ”Sfânta Treime” din oraș. 

Tânărul era cercetat pentru tentativă la furt calificat, însă procurorii au cerut confirmare la renunțarea penală, iar în data de 5 mai, magistrații Judecătoriei Blaj au admis cererea acestora.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, ”la data de 6 octombrie 2021, în jurul orei 11:30, inculpatul s-a deplasat împreună cu prietenul său, de la domiciliu, în oraș, iar pe traseu au trecut pe lângă Catedrala „Sf. Treime”.

Inculpatul i-a spus prietenului său că dorește să intre în biserică pentru a se ruga, astfel că, după ce a intrat în biserică, s-a îndreptat spre „cutia milei”, cu intenția de a sustrage bani, dar în momentul în care a deschis-o, în biserică a intrat o persoană, astfel încât a părăsit incinta bisericii.

Din declarația inculpatului, rezultă că hotărârea de a sustrage bani, a luat-o înainte de a pleca de la domiciliu, a recunoscut fapta reținută în sarcina sa și a arătat că, în cazul în care biserica are pretenții față de el, este de acord să repare sau să plătească cutia.

Din declarația unei martore rezultă faptul că, la data de 6 octombrie 2021, în jurul orelor 11:45, se afla în fața Catedralei „Sf. Treime”, moment în care a observat două persoane intrând în biserică, unul dintre ei s-a îndreptat spre locul unde era „cutia milei”, iar celălalt a rămas în spate.

Martora precizează faptul că, în momentul în care a intrat în biserică, băiatul care se afla în dreptul cutiei cu bani, a întors capul, a tras de cutie și apoi a fugit afară, după el venind și celălalt băiat.

După ce aceștia au fugit, i-a fotografiat cu telefonul mobil, apoi a mers la cutie, a văzut că aceasta se afla în poziția deschisă, moment în care l-a apelat telefonic pe părinte și i-a spus cele întâmplate”, se arată în motivarea instanței.

După ce a fost identificat de polițiști și o anchetă a început pe numele său, preotul bisericii a precizat că nu are pretenții în cauză, iar procurorii au considerat că procesul ar fi prea costisitor raportat la tentativa de furt.

Drept urmare procurorii au cerut renunțarea la urmărirea, iar judecătorii au admis cererea în data de 5 mai.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax