Connect with us
Publicitate

BLAJ

Tânăr din Blaj, lovit cu un par în cap în timp ce mergea cu căruța. Cum s-a apărat în instanță bărbatul care l-a lovit

Publicat

Un bărbat din Blaj care a bătut cu un par, un tânăr care se afla într-o căruță, a fost condamnat joi, 5 mai 2022, de magistrații Judecătoriei Blaj. Motivul pentru care inculpatul a luat un par și l-a lovit în cap pe tânăr a fost făcut public în motivarea instanței. 

Faptele pentru care bărbatul din Blaj a fost condamnat în luna mai a anului 2022, s-au petrecut în octombrie 2019.

Atunci, tânărul se deplasa alături de frații săi pe strada Zorilor din Blaj. ”Inculpatul, care locuiește pe această stradă şi se afla la poartă, observând că în atelajul persoanei vătămate era lucernă și cunoscând despre existența unor furturi de lucernă în zona limitrofă a casei sale, a luat un par în mână și i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură în zona capului.

Persoana vătămată a căzut în interiorul atelajului, iar inculpatul a mai lovit-o încă o dată cu parul peste mâna dreaptă”, se arată în motivarea instanței.

Tânărul a căzut inconștient în căruță, iar calul a fugit, au mai notat procurorii care au anchetat cazul. Bărbatul a spus că nu l-a lovit pe tânăr cu parul în cap ci că parul era într-o stivă mai mare, care a căzut când a fost lovită de căruță.

”În faţa instanţei, martora (n.r. soția inculpatului) a declarat că, în data de 13 octombrie 2019, după masă, a ieşit în drum împreună cu inculpatul. Acesta era în partea stângă a drumului, iar martora cu faţa spre grădină, un pic mai sus faţă de inculpat.

A văzut venind o căruţă foarte tare la vale, în care se aflau 3 copii. A vorbit cu soţul său şi şi-au dat seama că în căruţă se afla lucernă. Inculpatul a strigat la ei să oprească, dar în acel moment, o persoană din căruţă a lovit calul cu biciul, iar acesta a luat-o şi mai tare la galop.

Martora a strigat la inculpat să se dea la o parte pentru a nu-l lovi căruţa. În acel moment, inculpatul a sărit peste pari, iar o grămadă de pari a căzut peste căruţă, pe jos şi în spatele acesteia.

Martora e sigură că inculpatul nu avea niciun par în mână când a trecut căruţa şi nu crede că ar fi posibil ca inculpatul să fi luat un par şi să o lovească pe persoana vătămată.

Lemnele au căzut în momentul în care inculpatul s-a aruncat peste ele şi martora nu-şi dă seama dacă căruţa a atins sau nu lemnele, fiind posibil să o fi făcut”, se mai arată în documentul citat.

Judecătorii din Blaj nu au acceptat varianta bărbatului și l-au condamnat pe acesta pentru loviri. În data de 5 mai 2022, bărbatul a fost condamnat la o amendă de 2000 de lei și la 6000 de lei, daune morale față de tânărul lovit.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    luni, 09.05.2022 at 09:27

    După ce că fură i se mai dau și bani.Frumos .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax