Connect with us
Publicitate

AIUD

Un tânăr închis la Penitenciarul Aiud și-a incendiat celula, supărat că sta singur în cameră. Ce pedeapsă a primit

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Un tânăr deținut din Penitenciarul Aiud a fost condamnat recent pentru disturgere, după ce și-a incendiat celula în care era închis. În data de 28 februarie 2023, magistrații din Aiud au dat o primă decizie în cazul de incendiere. 

Mai pe scurt, tânărul Vasile D.C., supărat ca a fost pus singur în cameră a dat foc la saltelele paturilor din spațiul de detenție. Mai mult de atât, a blocat ușa de la celulă cu scaune pentru ca polițiștii de penitenciar să nu poată intra. 

În cele din urmă aceștia au intrat și l-au găsit pe deținut pe jos, iar celula plină de fum. Focul a fost lichidat, iar restul deținuților de pe secția pe care era scoși afară.

După ce a fost condamnat motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”Potrivit motivării instanței, în actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că în data de 23.11.2021, în jurul orei 08.40, în timp ce inculpatul se afla în camera de deținere E 1.32, secția E 1, din Penitenciarul Aiud, pe fondul unor nemulțumiri legate de faptul că a fost relocat singur într-o cameră de deţinere, a distrus prin incendiere două saltele din camera de deținere mai sus menționată, prin aceea că, cu ajutorul unei brichete, a aprins una dintre saltele, focul extinzându-se și la cea de-a doua saltea care era situată deasupra.

Fumul care s-a produs ca urmare a incendiului provocat de inculpat, a fost observat de agentul supraveghetor  care a alertat imediat șeful de tură și echipa de intervenție și s-a deplasat pentru a deschide ușa camerei de deţinere, întrucât din interior ieșea din ce în ce mai mult fum.

Nu au reuşit să deschidă uşa camerei de deţinere decât după câteva minute, întrucât aceasta era blocată din interior, de către inculpat, care pusese în uşă scaune și ramele de la paturi.

Agenţii supraveghetori au observat că cele două saltele ale paturilor sunt aprinse și emană mult fum, l-au scos pe inculpat, care se afla pe podeaua camerei de deținere şi l-au condus la cabinetul medical, iar după ce a fost consultat de personalul medical, acesta a fost dus în curtea de plimbare, împreună cu restul deținuților extrași de pe toată secția E1.

S-a procedat la stingerea totală a focarului, la aerisirea secției E1, iar daunele provocate de incendiu au fost de natură materială și nu s-au înregistrat victime omenești

Penitenciarul Aiud a emis ordinul de imputare, prin care s-a dispus imputarea sumei de 614,54 lei, ca urmare a prejudiciilor aduse de către inculpat patrimoniului Penitenciarului Aiud.

De asemenea, în data de 20.12.2020, în jurul orei 16.00, în timp ce inculpatul  se afla în camera de deţinere E 1.39, secția E 1, din Penitenciarul Aiud, pe fondul unor discuţii în contradictoriu avute cu un coleg de cameră, a distrus oglinda din camera de deținere, prin lovirea acesteia cu pumnul, faptă care a avut ca şi consecinţă producerea unei pagube în patrimoniul persoanei vătămate Penitenciarul Aiud în sumă de 40 lei”, se arată în documentul citat.

Pentru fapta sa de distrugere prin incendiere a fost condamnat la trei ani de închisoare și pentru cea în care a spart oglinda cu pumnul la un an de închisoare.

Pedepsele s-au adunat la restul zilelor rămase de executat.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax