Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr șofer din Bucerdea Grânoasă va sta 4 ani la închisoare după ce a comis simultan 3 infracțiuni


Publicat

Trei infracţiuni comise simultan i-au adus lui R. Aurel Cristian, în vârstă de 27 de ani, din Bucerdea Grânoasă, o condamnare la patru ani de închisoare cu executare. Tânărul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Infracţiunile datează din noiembrie 2018, iar hotărârea instanţei de judecată a fost pronunţată în 25 martie 2020, potrivit adevarul.ro.

”În jurul datei de 4 noiembrie 2018, o persoană a vândut lui R. Aurel Cristian un autoturism cu nr. de înmatriculare bulgar, defect şi depozitat într-un cimitir din Bucerdea Grânoasă, cu suma de 800 lei.

Vânzătorul i-a atras atenţia cumpărătorului că asigurarea autoturismul va expira în circa 5 – 6 zile şi că trebuie reînnoită pentru a putea circula în continuare. În portbagajul autoturismului vândut se aflau, la momentul vânzării, două plăcuţe de înmatriculare de la un alt autoturism, care au fost puse de către fostul proprietar şi care au fost uitate, acestea rămânând în continuare în portbagaj şi după cumpărarea şi preluarea autoturismului de către cumpărător”, s-a reținut în actul de sesizare.

Potrivit documentului citat, în ziua următoare vânzării, tânărul din Bucerdea Grânoasă a reuşit să remedieze defecţiunea şi a condus autoturismul pe raza localităţii în timp ce erau montate plăcuţele cu număr de înmatriculare bulgar, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Deoarece la data de 8 noiembrie 2018 a expirat poliţa de asigurare bulgară, noul proprietar a montat plăcuţele româneşti pe care le-a găsit în portbagaj. După 3 zile, în 11 noiembrie, în timp ce conducea maşina pe raza oraşului Teiuş a fost solicitat să oprească pentru control de către un echipaj de poliţie rutieră.

Conducătorul auto a refuzat să oprească şi a continuat deplasarea pe mai multe străzi din Teiuş, unde, la un moment dat, a părăsit partea carosabilă şi a ieşit printr-un lan de porumb pe câmp, reuşind să scape de urmărirea echipajului care folosea atât semnalele luminoase cât şi acustice. Maşina a avariat parţial, pe o distanţă de circa 11 metri, gardul din plasă metalică ce împrejmuia un imobil.

Poliţiştii au investigat împrejurimile în vederea identificării inculpatului, investigaţii rămase fără rezultatul găsirii acestuia, după care au revenit din nou la locul unde a fost abandonat autoturismul, constatând însă că între timp plăcuţele cu nunmerele de înmatriculare au fost luate de pe autoturism. Din cercetări a rezultat că plăcuţele fuseseră luate de către şofer.

”Declaraţiile date de inculpat prin care a negat comiterea faptelor de care este acuzat sunt subiective şi nu se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate în cauză. Surprinzătoare şi în vădită contradicţie cu datele oferite în declaraţiile sale este şi atitudinea inculpatului, care a primit de la organele de poliţie autovehiculul la data de 18.03.2019, fără nicio obiecţiune. Or, din moment ce a susţinut că a vândut autoturismul, că nu mai îl avea în posesie şi că nu are vreo implicare în săvârşirea infracţiunilor de care era acuzat, atitudinea normală era aceea de a refuza primirea”, se arată în decizia de la Judecătoria Aiud.

Magistratul care a judecat cauza precizează că fiecare dintre cele trei infracţiuni reţinute se raportează la condiţiile în care inculpatul a condus autoturismul, respectiv, fără ca acesta să fie înmatriculat în mod legal, având montate numere de înmatriculare emise pentru alt autovehicul şi fără să aibă permis de conducere.

Instanţa a mai constatat că acesta este recidivist, fiind condamnat în 2016 la 2 ani de închisoare, tot cu executare, pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere. A fost liberat condiţionat în 2017 cu un rest rămas de executat de 328 de zile.

Având în vedere aceste circumstanţe, R. Aurel Cristian a fost condamnat la două pedepse de câte 1 an şi 6 luni de închisoare pentru conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducere a unui vehicul cu număr fals de înamtriculare şi la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 4 ani în regim de detenţie. Atât inculpatul cât şi Parchetul au contestat decizia Judecătoriei Aiud.

Sursa: adevarul.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Violență în familie la Ocna Mureș. Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat soția

Publicat

Un bărbat din Ocna Mureș s-a ales cu dosar penal după ce și-ar fi bătut soția. Femeia a fost cea care l-a reclamat la poliție.

Potrivit IPJ Alba, joi, 4 iunie, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie de 35 de ani din oraș, cu privire la faptul că miercuri seara ar fi fost agresată de soț.

”În urma interpretării formularului de evaluare a riscului, a rezultat necesitatea emiterii, față de agresor, a unui ordin provizoriu de protecție, pe o perioadă de 5 zile, acesta fiind obligat să nu se apropie” de soția sa, a transmis IPJ Alba.

De asemenea, pe numele său, a fost întocmit un dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Cugirul a scăpat de coronavirus: 38 de pacienți vindecați. Alte două persoane infectate figurează în oraș dar nu locuiesc acolo

Publicat

La Cugir au fost confirmate două noi cazuri de COVID-19, în ultima săptămână. Potrivit autorităților locale, cele două persoane se află în alte localități din județ, având doar domiciliul în oraș.

Prin urmare, primăria consideră că nu mai sunt cazuri active în oraș, toți cei 38 de pacienți înregistrați de la începutul pandemiei fiind vindecați.

”Au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus la persoane cu domiciliul în Cugir. Trebuie însă precizat că aceste două persoane nu locuiesc în orașul nostru, ci au reședința în alte localități ale județului, astfel că putem afirma că pe plan local nu mai sunt infectări cu COVID-19 (toți cei 38 de confirmați, fiind videcați)”, a anunțat Primăria, pe Facebook.

În ultima săptămână, la Spitalul Orășenesc Cugir au fost prelevate probe pentru 43 teste de depistare a virusului SARS Cov-19, iar rezultatele au fost negative.

La Cugir se mai află în izolare la domiciliu 82 persoane (din 46 familii). În perioada 30 mai – 4 iunie, au ieșit din izolare 22 de familii (47 persoane) și au intrat 27 de familii (40 de persoane). Dintre acestea, în momentul de față, beneficiază de hrană 9 familii vulnerabile, potrivit primăriei.

SPAS Cugir a evaluat săptămâna aceasta 10 persoane vârstnice, iar în patru cazuri s-a constatat risc mediu. Au fost livrate alimente și medicamente pe baza a 7 comenzi.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială. CLSU Cugir atrage atenția că relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemiologic.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

De marți se redeschide Policlinica Spitalului Municipal din Blaj. Program și numere de telefon pentru programări

Publicat

Începând de marți, 9 iunie, va fi redeschis Ambulatorul (Policlinica) Spitalului Municipal Blaj, din strada Andrei Mureșanu, nr. 16, care va acorda toate serviciile medicale obișnuite pentru populația din Blaj și din Zona Târnavelor. 

 Tot de la această dată, la Compartimentul Primiri Urgențe vor fi tratate doar urgențele minore, urmând ca din data de 15 iunie să fie preluate și urgențele semnalate la numărul 112, prin Serviciul de Ambulanță.

Activitatea în policlinică, respectiv consultațiile medicale în regim ambulatoriu, se va face doar cu respectarea obligatorie a unor măsuri de protecție, în contextul epidemiologic actual, generat de pandemia de cornovirus, astfel încât acestea să se desfășoare în condiții de siguranță maximă, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Pentru serviciile medicale de la Spitalul Municipal Blaj, pacienții vor avea acces doar pe bază de programare. Toate persoanele vor fi triate la cortul de triaj din curtea spitalului, vor fi termometrizate și vor intra în Ambulator doar la ora stabilită în programare:

– Consultațiile în cabinetele medicale se vor acorda doar pe baza programării prealabile. Programările se efectuează doar telefonic. Programul cabinetelor și numerele de telefon la care se pot face programări pentru consultații poate fi consultat în lista de mai jos;

– Pacienții sunt rugați să se prezinte cu 15 minute înainte de ora la care au fost programați, pentru procedura de triaj;

– Pacienții sunt rugați să poarte mască de protecție facială și să nu aibă asupra lor lucruri și bagaje care nu sunt necesare;

– La intrarea în clădire, fiecare pacient va fi termometrizat și va completa fișa de triaj epidemiologic. Termometrizarea și completarea fișei de triaj epidemiologic sunt condiții obligatorii de acces în cabinetul medical.

Programul Ambulatorului de specialiate de la Spitalul Municipal Blaj, cu numerele de telefon pentru programarea consultațiilor medicale: 

1. Chirurgie Generală (Luni – Vineri, 08:00 – 12:00): 0258-710.941/710.942 (interior 162)

2. Chirurgie Vasculară (Luni – Vineri, 12:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 162)

3. Ortopedie-Traumatologie (Luni – Vineri, 08:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 161)

4. Oftalmologie (Marți, 07:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 118)

5. Obstretică-Ginecologie (Luni – Vineri, 08:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 198)

6. Dermatologie (Luni – Vineri, 07:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 167)

7. Medicină Internă (Luni – Vineri, 07:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 139)

8. Pneumologie (Luni – Vineri, 10:00 – 12:00): 0258-710.941/710.942 (interior 231)

9. Pediatrie (Luni – Vineri, 08:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 165)

10. Neurologie (Luni – Vineri, 08:00 – 14:00): 0258-710.941/710.942 (interior 166)

11. Psihiatrie (Luni – Vineri, 07:00 – 21:00): 0258-710.941/710.942 (interior 189)

Vă reamintim, la Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ. Vineri, 5 iunie, în clădirea veche a Spitalului Municipal Blaj, din Bulevardul Republicii, nr. 2, erau internați 8 pacienți infectați cu noul cooronavirus, cu vârste cuprinse între 19 și 75 de ani, din alte localități ale județului, care prezentau stare favorabilă sau staționară în ceea ce privește evoluția bolii.

În acest moment, la nivelul municipiului Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populației și nici în cel al cadrelor medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în Alba, pentru viteză și alte abateri de la regulile rutiere, într-o singură zi

Publicat

radar

Polițiștii rutieri din Alba au amendat, joi, peste 300 de șoferi care au circulat cu viteză neregulamentară sau au încălcat alte reguli. Patru dintre conducătorii auto au rămas și fără permise.

Potrivit IPJ Alba, joi, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului județ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

La acțiune au participat polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de circulație rutieră.

Au fost depistaţi 260 de conducători auto ce circulau cu viteză peste limita legală și alți 80 care au săvârșit alte abateri și au fost sancționați contravențional.

Valoarea totală a contravențiilor a fost de 100.630 de lei.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și a fost constatată o infracțiune.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să respecte limita legală de viteză şi să adapteze viteza, în permanenţă, la condiţiile de drum şi trafic.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate