Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Un tată şi-a dat fiul pe mâinile jandarmilor, pentru că nu îl lăsa să-şi încălzească supa

Publicat

Serviciul de urgenţă 112 este pus la dispoziţia cetăţenilor pentru a cere ajutor oamenilor legii sau pentru a semnala eventuale infracţiuni la care sunt martori. Chiar şi aşa, a devenit de notorietate faptul că oamenii abuzează de acest număr de telefon pentru a-şi rezolva problemele personale. De o astfel de situaţie s-au lovit şi jandarmii din Alba, care au fost solicitaţi să intervină în acest week-end pentru a sancţiona un tânăr care nu îşi lăsa tatăl să încălzească supa.

Maria Budi şi Daniel Giurgiu sunt cele mai recente exemple de cetăţeni care apelează abuziv la numărul unic de urgenţe 112. Cei doi locuiesc în municipiul Alba Iulia şi au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris pentru că au solicitat nejustificat intervenţia forţelor de ordine. Spre ilustrare, Daniel Giurgiu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a semnalat la 112 un conflict familial, iar la sosirea jandarmilor le-a solicitat să-l pedepsească pe fiul său, deoarece nu-i dădea voie să-şi încălzească supa.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, jandarmii reamintesc că “alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat” constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment sau amendă de la 100 lei la 500 lei ( bază Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 -*republicata*).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax