Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un televizor pornit îi va aduce în instanță pe patronii unui hotel din Alba. Motivul pentru care se vor judeca cu o asociație

Publicat

Reprezentanții unui hotel din Alba vor ajunge în instanță pentru că au avut televizorul deschis, în restaurant, dar nu au contract pentru drepturi de autor.

Fiecare unitate de cazare care are televizoare trebuie să plătească drepturi de autor către o uniune a artiștilor. În acest caz este vorba despre Credidam. 

Mai pe scurt dacă în hotel funcționează un televizor și este setat ambiental pe un canal de muzică, sau un alt post TV, patronii trebuie să plătească drepturi de autor.

În data de 23 ianuarie 2024, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au decis că procesul dintre Credidam și un hotel din Blaj trebuie judecat pe rolul Tribunalului Alba.

Cei care au intentat procesul sunt Asociaţia Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi – CREDIDAM.

Aceștia cer în instanță peste 5000 de lei, pentru un an în care hotelul din Blaj nu a plătit drepturi de autor.

”(…) a solicitat să fie obligată pârâta la plata sumei de 5451,39 lei, cu TVA inclus/4581,00 lei, fără TVA,(…) reprezentând triplul remuneraţiei datorată artiştilor interpreţi sau executanţi pentru comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial/ de comerţ/ fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual pentru perioada: 01.04.2019-31.03.2020, pentru unităţile nedeclarate la CREDIDAM, hotel clasificat 2 stele,situat în Blaj şi restaurantul aflat în cadrul hotelului, să fie obligată pârâta să încheie autorizaţii/licenţe neexclusive cu CREDIDAM pentru comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial/ de comerţ/ fonogramelor sau a reproducerilor acestora şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în toate spaţiile administrate”se arată în chemarea în judecată.

În linii mari, inspectorii Credidam au descoperit că în hotelul respectiv funcționează televizoare, care sunt deschise pe diverse canale TV, iar administratorii nu au un contract pentru drepturi de autor.

Drept urmare, asociația a acționat în instanță hotelul. Momentan, la Curtea de Apel Alba Iulia s-a decis instanța care va judeca cazul. Magistrații au hotărât ca fondul să se judece la Tribunalul Alba.

Decizia din data de 23 ianuarie a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    luni, 29.01.2024 at 16:25

    stai asa ca mai este o asociatie care si lor le trebuie bani, sunt doua care reprezinta artistii si la amindoua trebuie sa platesti. Si pe hotelieri cine ii plateste ca prin cadrul televiziunii si in locatia lor promoveaza artistii aici cine plateste

  2. Simona

    joi, 01.02.2024 at 23:38

    Ridicol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax