Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un TIR încărcat cu rumeguș a făcut praf sediul Poliţiei din Unirea. Un agent aflat în clădire a scăpat ca prin minune

Publicat

pol

Sediul Poliţiei din comuna Unirea a fost lovit, luni seara, de un TIR. În urma impactului, a fost afectată clădirea şi şoferul a rămas prins în cabină. Poliţistul care se afla în sediu a scăpat fără leziuni.

Din primele informaţii, TIR-ul circula dinspre Turda spre Aiud, pe DN1 şi, probabil, din cauza vitezei, nu a mai putut vira în curbă, în zona intersecţiei din localitate unde se află sediul Poliţiei şi a intrat în clădire, distrugând zidul şi ajungând până în birou. Şoferul a rămas prins în cabină, iar echipajele de descarcerare au intervenit pentru scoaterea acestuia.

TIR-ul era încărcat cu rumeguş şi are plăcuţe de înmatriculare de Caraş-Severin. În zonă, circulaţia nu a fost blocată.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru scoaterea bărbatului dintre fiarele contorsionate ale maşinii şi pentru acordarea primului ajutor medical calificat, în cooperare cu Serviciul de Ambulanţă Ocna Mureş. Ulterior, şoferul TIR-ului a fost transportat la spitalul din Alba Iulia, pentru că suferise  leziuni la nivelul picioarelor. În cabină se mai afla un pasager.

Sediul Postului de Poliţie Unirea a fost serios afectat în urma impactului. Pe lângă zidul exterior, au mai fost distruse tavanul celor două încăperi, mobilier şi calculatoare. După îndepărtarea TIR-ului de la locul accidentului, sunt evaluate pagubele şi se va stabili cum vor fi recuperate. Reprezentanţii IPJ Alba fac demersuri pentru  relocarea temporară a sediului poliţiştilor din Unirea. Carosabilul era umed în momentul accidentului, fapt ce ar fi putut influenţa pierderea de către şofer a controlului autovehiculului de mare tonaj.

Şoferul TIR-ului nu avea permis de conducere

Potrivit IPJ Alba, „la data de 7 mai, ora 22.54, pe strada Avram Iancu din localitatea Unirea, judeţul Alba, Iosif L., de 28 de ani, din comuna Iablaniţa, judeţul Caraş Severin, în timp ce conducea o autoutilitară cu remorcă, încărcată cu rumeguş, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat in clădirea  Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea.

În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit grav (fractură de femur stâng) , S.A., de 24 de ani, din comuna Bozovici, judeţul Caraş Severin, angajat al societăţii care deţine autoutilitara în calitate de conducător auto, pasager în autoutilitară, (cel care i-a încredinţat lui Iosif L. autoutilitara pentru a o conduce pe drumul public), a suferit leziuni corporale uşoare, iar sediul secţiei de poliţie a fost distrus.

În momentul producerii accidentului, în sediul secţiei se afla un agent de poliţie, care nu a suferit leziuni corporale.

În cauză, faţă de Iosif L., au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, distrugere şi vătămare corporală din culpă iar faţă de S.A. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.”

Un accident similar s-a petrecut anul trecut, tot în luna mai, când un TIR a distrus clădirea vecină cu sediul Poliţiei din Unirea. Şoferul autovehiculului de mare tonaj a pierdut controlul volanului şi a intrat în casa în funcţiona un magazin second-hand. Din fericire, accidentul s-a petrecut dimineaţa şi în incintă nu era nimeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax