Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tronson din Autostrada Transilvania A3 se închide temporar. Exercițiu militar NATO cu 2000 de parașutiști la Câmpia Turzii

Publicat

Un tronson din Autostrada Transilvania (A3) se închide temporar, luni, 13 mai. La Baza Aeriană Câmpia Turzii se va desfășura un exercițiu militar NATO de amploare.

Participă peste 2000 de parașutiști din mai multe țări. Pentru siguranța derulării evenimentului, au fost necesare și restricții rutiere în zonă.

ACTUALIZARE: Potrivit CNAIR, din cauza condițiilor meteo, circulația rutieră va fi închisă luni, 13 mai 2024 (și nu duminică, 12 mai 2024, cum fusese prevăzut inițial) pe Autostrada Transilvania (A3), sectorul cuprins între nodul rutier Chețani (km 36+000) și nodul rutier Câmpia Turzii (km 51+796), aproximativ 30 – 45 de minute, în intervalul orar 17:00 – 20:00, pentru efectuarea exercițiului NATO – SWIFT RESPONSE 24 (SR24) – DEFENDER 24, care presupune desantul unui număr mare de militari și tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

Știrea inițială

CNAIR a anunțat inițial că în 12 mai circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada Transilvania – sectorul cuprins între nodul rutier Chețani (km 36+000) și nodul rutier Câmpia Turzii (km 51+796).

Restricția de circulație va fi pentru aproximativ 30 – 45 de minute, în intervalul orar 17.00 – 20.00.

La aceeași dată, se desfășoară exercițiul NATO – Swift Response 24 (SR24) – Defender 24. Acesta presupune desantul unui număr mare de militari și tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

Pe durata închiderii traficului, conducătorii auto vor putea utiliza alternativ DN 15.

Măsura este necesară ”având în vedere numărul mare de militari și echipamente care vor fi desantate în zona Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii și posibilitatea ca dispersia acestora la aterizare să aibă o amprentă la sol semnificativă”, a precizat și Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Exercițiu militar NATO – Swift Response, 2000 de parașutiști la Câmpia Turzii

În cadrul exercițiului Swift Response 24 va avea loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Vor fi implicați aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos

Swift Response 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române, a comunicat MApN.

Operația aeropurtată multinațională Joint Forcible Entry, care include și desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile. Secvența principală din România este planificată duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii.

Operații similare se vor desfășura, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia și Suedia), realizându-se, astfel, cea mai mare operație de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Forțele angajate în exercițiu demonstrează capacitatea de reacție și interoperabilitatea structurilor, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective. În țara noastră, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exercițiul WING SPRING 24 / DACIA 24, la care participă, în această perioadă, forțe ale Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan dislocate în Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, jud. Brașov, și în poligonul Bogata, Turda, jud Cluj.

foto: Facebook / Ministerul Apărării Naționale/ arhiva SWIFT RESPONSE 23

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax