Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tronson din drumul comunal 195, la Bucerdea Vinoasă, va fi asfaltat. Valoarea investiției

Publicat

Un tronson din drumul comunal DC 195 – Bucerdea Vinoasă, în lungime de 2,93 kilometri, va fi reabilitat și asfaltat printr-un proiect de peste 1,6 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat vineri, 20 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea drumului comunal DC 195 – Bucerdea Vinoasă.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.672.392,13 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, este vorba despre un tronson în lungime de 2.930 de metri din drumul comunal DC 195. Zona se află în întregime în lungul localității Bucerdea Vinoasă, pe partea dreaptă a DJ 107 H, la km 12 + 780 dr.

„Reabilitarea drumului comunal va conduce la sporirea potențialului economic și creșterea condițiilor de siguranța circulației. Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere în zonă se creează premisele unor noi oportunități pentru populație, agenți economici și colectivități locale și se realizează legături eficiente între centre urbane și zonele periferice”, se mai precizează în documentație.

Accesul pe DC 195 până la km 1 + 500 se realizează de la ambele capete, permițând închiderea circulației pe durata lucrărilor. Pe ultimul sector accesul se realizează pe un singur capăt, iar circulația se va întrerupe temporar pe durata lucrărilor.

Drumul a fost modernizat în anul 2007 – 2008 cu două straturi de îmbrăcăminte asfaltică. Partea carosabilă este de 4 – 12 m cu platforma de 5 – 14 m.

Potrivit proiectului actual, se urmărește realizarea unui unui covor asfaltic rutier din îmbrăcăminte din beton asfaltic Ba16 cu grosimea minimă de 5 cm și grosime medie evaluată de 6,2 cm, aplicat peste sistemul rutier existent (pe întreaga suprafață carosabilă).

Durata contractului va fi de maxim 8 luni începând cu data semnării contractului de lucrări , din care durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni de la data atribuirii contractului / emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax