Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un turist, cetățean străin, a murit în Munții Bucegi. A fost lovit de trăsnet

Publicat

Un turist, cetățean străin, și-a pierdut viața în Munții Bucegi, a anunțat Salvamont, sâmbătă după-amiaza. Potrivit sursei citate, acesta se afla cu un grup de persoane pe munte.

”Un turist străin și-a pierdut astăzi viața în Bucegi.

Acesta făcea parte dintr-un grup organizat cu 18 membri, când instabilitatea atmosferică i-a surprins pe Creasta Bucșoiului.

Primul trăsnet a căzut foarte aproape de grup și i-a băgat în sperieți pe toți. Al doilea însă, l-a lovit în plin pe cetățeanul străin. Îngroziți, ceilalți au fugit încercând să se puna la adăpost și au sunat după ajutor.

O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victimă era prea târziu ca să se mai faca ceva. Probabil a murit pe loc”, potrivit Salvamont.


Duminică dimineața, se va încerca extragerea trupului, cu ajutorul unui elicopter, dar se vor organiza și echipe terestre, pregătite să intervină, mai anunță salvatorii.

UPDATE: Trupul turistului portughez care a decedat în Munţii Bucegi, după ce a fost lovit de un trăsnet, a fost coborât duminică de salvamontişti, acţiunea durând mai mult de zece ore.

Conform datelor furnizate de Salvamont Buşteni, victima, un portughez în vârstă de 32 de ani, făcea parte dintr-un grup organizat.

Iniţial, duminică dimineaţă, s-a încercat extragerea trupului cu ajutorul unui elicopter, însă nu s-a putut interveni astfel din cauza rafalelor puternice din zona de creastă, astfel că salvatorii montani au acţionat terestru, reuşit să încheie operaţiunea după circa 10 ore şi jumătate, potrivit Agerpres.

sursă: Salvamont Bușteni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    sâmbătă, 16.07.2022 at 21:02

    Hotărâți-vă, câți membrii erau în grup ( 20 membrii , peste 20 membrii sau 18 membrii ).
    Nici știriile nu mai sunt ce au fost !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax