Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un turist s-a rătăcit și a rămas blocat în zăpadă în zona Barajului Oașa. Intervenție a jandarmilor din Șugag după un apel la 112

Publicat

Un turist din Timiș a răma blocat în zăpadă, într-o locație greu accesibilă din zona Barajului Oașa. Acesta nu știa drumul și s-a rătăcit. După un apel la 112 la fața locului au intervenit jandarmii montani care l-au găsit pe bărbat și l-au ajutat să ajungă la cazare. 

Apelul la 112 a fost efectuat sâmbătă, 3 februarie, în jurul orei 20.00, iar incidentul a fost comunicat de jandarmi, duminică, 4 februarie.

Potrivit jandarmilor sâmbătă seara, în jurul orei 20:00, un bărbat din Timiș sesiza prin apel la 112 că a rămas înzăpezit pe Valea Cibanului în zona Barajului Oașa. La acest caz s-au deplasat jandarmii de la Postul Montan Șugag, care au constatat că din cauza condiţiilor meteorologice și ca urmare a necunoașterii zonei turistul ajunsese cu mașina într-o zonă extrem de greu accesibilă.

Jandarmii l-au ajutat la deblocarea autovehiculului și i-au acordat sprijin în găsirea locației unde urma să se cazeze.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor care doresc să se deplaseze în zona montană să se informeze anterior în legătură cu traseul pe care vor să îl urmeze, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiţii de iarnă (preferabil tracţiune 4×4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată, etc.) și, foarte important, să folosească doar drumurile deschise circulaţiei sau traseele marcate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax