Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un turist străin a cheltuit, în medie, 561 de euro, în România, anul trecut. Majoritatea au venit în vizite de afaceri. Pe ce au dat banii

Publicat

turism Turiștii străini care au vizitat anul trecut România au cheltuit, în medie, 2.525,5 lei de persoană (aproximativ 561 de euro), majoritatea venind în sejur de afaceri sau pentru participare la conferințe, târguri și expoziții.

Anul trecut, numărul de turişti nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 2.231.000, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 5634,5 milioane lei, potrivit datelor communicate de Institutul Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenți în România, în anul 2015 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri şi expoziții (55,9% din numărul total de turişti nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 59,5% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în stop particular (44,1% din numărul total de turişti nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (62,0%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (53,3%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (90,2%). Cheltuielile turiştilor nerezidenți în restaurante şi baruri au fost de 16,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,4% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 35,4%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 61,0% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 52,1 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 49% şi-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 28,7% şi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (77,8% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,5%, urmate de autocare şi autobuze cu 8,7%, alte mijloace ( tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,0%.

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax