Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un val de aer polar va lovi România în a doua săptămână din luna noiembrie. Scăderi mari de temperatură. Prognoza meteo lunară

Publicat

toamna ceata

Un val de aer polar se apropie de România, iar conform datelor publicate de către experții în meteorologie, vremea se răcește începând de vineri, 5 noiembrie.

Astfel, din a doua săptămână a lunii noiembrie, românii se pot aștepta la condiții de ploi, vânt puternic, ceață și temperaturi scăzute în special în centrul României. La mijlocul săptămânii viitoare meteorologii anunță că în unele zone depresionare se vor înregistra chiar și temperaturi de minus 10 grade.

Când se răcește vremea în România

Un val polar trece prin țara noastră. Reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie tocmai au făcut anunțul oficial.

Luna lui Brumar aduce răciri considerabile în România, iar temperaturile încep drastic să scadă. Valorile termice în luna noiembrie vor fi potrivite sau chiar mai mici decât cele obișnuite acestei perioade din an.

În ceea ce privește cum va fi vremea în următoarele săptămâni în România, meteorologul Elena Mateescu a specificat faptul că primele zile din noiembrie vor fi plăcute, cu temperaturi moderate și mai ridicate decâte cele obișnuite pentru anotimpul ploios.

Pe de altă parte, vremea se va răci pe la jumătatea lui Brumar, atunci când valorile termice vor scădea chiar și până la 0 grade în regiunile centrale ale țării. La munte, turiștii se vor putea bucura de ninsori în zonele montane joase.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chiar şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat meteorologul Elena Mateescu.

Săptămâna viitoare însă vom observa o schimbare în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi, mai ales de marţi în jumătatea nordică a ţării, când temperaturile vor fi între 6 şi 10 grade Celsius, în timp ce în sud vor fi 10-13 grade Celsius.

Minimele vor ajunge săptămâna viitoare, mai ales miercuri şi joi, la -10 grade Celsius în zonele depresionare”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Vremea în săptămâna 1 – 8 noiembrie

La munte, în perioada 4-5 noiembrie, temperaturile maxime va atinge 14 – 15 grade, în timp ce minimele vor scădea până la 5 grade Celsius. Vremea se va răci în weekend-ul 6 – 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade. Va ploua mai mult în regiunile de vest și nord-vest.

Vremea în săptămâna 8 – 15 noiembrie

Valorile termice din această perioadă vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Va ploua puțin la nivelul întregii țări, în special în regiunile de sud-vest.

Vremea în săptămâna 15 – 22 noiembrie

Temperaturile medii ale aerului încep să scadă în toate zonele României, lucru perfect normal pentru jumătatea lunii noiembrie. Cantitatea de precipitații înregistrată la nivel național va fi una scăzută.

Vremea în săptămâna 22 – 29 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Va ploua mai mult decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii noiembrie, înregistrându-se cantități consistente de precipitații la nivelul întregii țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax