Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Una din trei gospodării din România va plăti jumătate din veniturile totale pe încălzire. Anunțul vicepremeierului Kelemen Hunor

Publicat

Fiecare a treia gospodărie din România va plăti jumătate din veniturile totale lunare pe încălzire, potrivit vicepremierului Kelemen Hunor. 

„Cunosc şi eu teoria că nu e bine să intervii pe piaţa liberă, cunosc şi eu foarte bine că la OPCOM nu poţi plafona preţul energiei, dar la furnizor poţi, aşa cum au făcut spaniolii.

Trebuie să ne mişcăm repede şi trebuie să dm un ajutor real pentru persoane fizice dar şi pentru firme să nu ne trezim cu o inflaţie şi mai mare, care va avea efect la reducerea consumului şi va încetini economia”, a spus acesta.

Situația va fi extrem de complicată pentru români, în condițiile în care nu doar prețul la gaz a crescut, ci și la energia electrică.

Prin comparație, cea mai scumpă energie electrică din Europa o plătesc norvegienii: aproximativ 2.467 de euro pe an.

Este important însă să mai ținem cont de un aspect.

Potrivit datelor Comisiei Europene, la un salariu mediu de 24.474 de euro pe an, raportul cheltuielilor cu energia electrică este de 7,2%.

România nu a realizat încă asemenea calcule, deși se apropie de o criză energetică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax