Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Una din zece săli de fitness din România s-a închis definitiv, în pandemie. Piața de 250 de milioane de euro are probleme mari

Publicat

Patronatul angajatorilor din health and fitness: una din zece săli de fitness din România s-a închis definitiv în pandemie. Piaţa număra circa 1.000 de centre de sport înainte de pandemie.

Pandemia a lovit puternic industria sportului în 2020, businessul întregii pieţe a scăzut cu 40-50%, iar 10% din­tre jucători nu au supravieţuit, spun reprezentanţii Ro­mâ­nia Active, patronatul angajatorilor din health and fitness.

„Din cunoştinţele noastre, peste 100 de centre, dintr-un total de aproximativ de 1.000, nu au reuşit să se men­ţi­nă pe linia de plutire şi au renunţat la luptă“, spune Alexan­dru Lascăr, unul dintre cei doi preşedinţi ai patronatului.

Peste 800.000 de abonați

În 2019, ultimul an înainte de pandemie, românii au cheltuit circa 250 de milioane de euro pe abonamente la sălile de sport şi fitness.

Piaţa număra circa 1.000 de centre, iar numărul de abonaţi era de peste 800.000.

„Majoritatea jucătorilor din piaţă sunt afectaţi, fiind o industrie care nu oferă alternative reale de venit dacă este interzis accesul fizic al clienţilor“, spune Alexan­dru Lascăr.

Studiile la nivel european estimau că piaţa de fitness îşi va recupera complet pierderile la începutul anului 2022 în cazul în care nu va mai exista o altă închidere în 2021.

După redeschiderea din 15 iunie 2020 a urmat o perioadă dificilă în care lumea a revenit treptat la sală. Au fost luni cu 50-60% grad de funcţionare faţă de perioada similară din 2019.

„În toamna lui 2020 a existat o creştere a numărului de abonaţi, iar în iarna se ajunsese la un nivel care să ne dea încredere că putem reveni la cifrele din 2019 în decursul a câtorva luni.

Din păcate această închidere a venit şi o evaluare corectă se va putea face după ce vom şti perioada cât vom sta închişi“, conform lui Alexan­dru Lascăr.

Sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax