Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UNBR renunţă la onorariile minimale ale avocaţilor. Tarifele nu au fost puse în aplicare

Publicat

avocat

Tarifele minime ce trebuiau percepute de avocaţi de la clienţii lor, stabilite la începutul toamnei, de către Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), au fost abrogate. Vor urma discuţii cu barourile din ţară, pe această temă.

„S-a adoptat hotărârea de revocare a dispozițiilor Hotărârii Consiliului UNBR privind onorariile minimale care nu au fost puse în aplicare, deoarece au fost suspendate înainte de intrarea lor în vigoare prin Decizia 250/2017 a Comisiei Permanente a UNBR și s-au abrogat, în întregime, toate celelalte prevederi ale Hotărârii. S-a decis ca decanii barourilor să comunice Comisiei Permanente a UNBR, după dezbateri organizate cu membrii barourilor în cadrul adunărilor generale ordinare ale barourilor din primul trimestru al anului 2018, poziția Barourilor privind problema instituirii onorariilor minimale cu caracter de recomandare și propuneri privind cuprinsul Hotărârii ce ar urma sa fie dezbătută în Consiliul UNBR pe această temă, astfel încât să se prezinte în Consiliul UNBR un material complet ce trebuie să cuprindă pozițiile tuturor Barourilor. Consiliul UNBR urmează să dezbată problema având în vedere pozițiile Barourilor și poziția Consiliului Concurentei în raport de evoluția jurisprudenței Curții Europene de Justiție în această problemă”, se precizează într-un comunicat UNBR, citat de avocatnet.ro.

Potrivit deciziei iniţiale a UNBR, de la 30 septembrie, avocații urmau să țină cont de o serie de tarife minime în relațiile cu clienții. Acestea au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 272 din 26 august 2017 și au fost publicate pe 31 august pe site-ul UNBR.

La scurt timp după anunțul cu privire la adoptarea onorariilor minimale, UNBR a transmis un comunicat prin care a anunțat că o serie de prevederi din hotărârea adoptată nu se vor aplica deocamdată, ci abia după ce se vor termina consultările cu barourile.

Luni, UNBR a anunţat că hotărârea cu onorariile minimale nu se va mai aplica deloc, pentru că au fost revocate prevederile suspendate și abrogate toate celelalte.

Aceste tarife au fost criticate inclusiv de Consiliul Concurenței, care le-a considerat un mare pas înapoi pentru profesia de avocat.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax